Hamborg Lufthavn. (Foto: Hamburg Airport | Facebook.com | PR)

Atter en lufthavnsstrejke i Hamborg

I denne uge rammes tre tyske lufthavne af endnu en strejke, der skyldes, at sikkerhedspersonalet nedlægger arbejdet. I Hamborg ventes konflikten at få konsekvenser for op mod 80.000 rejsende.

Til trods for at året ikke er ældre end som så, har det allerede været meget præget af lufthavnsstrejker i Tyskland, hvor en række igangværende overenskomstforhandlinger har ført til, at personalet flere gange har nedlagt arbejdet.

Det bliver atter et vilkår i denne uge, hvor den store fagforening Ver.di har varslet en strejke af to døgns timers varighed, der vil ramme driften i tre lufthavne. Den går i gang natten til torsdag og fortsætter indtil lørdag morgen. Det skriver Deutsche Welle.

Denne gang er det lufthavnene i Hamborg, Køln og Düsseldorf, der er udset som mål for arbejdsnedlæggelserne. De har alle tre været ramt ad flere omgange allerede både som en del af mindre arbejdsnedlæggelser men også i den store strejke i slutningen af marts, hvor ansatte i alle tyske lufthavne – undtagen Berlin Brandenburg Airport – nedlagde arbejdet.

Kan ramme 80.000 passagerer
Det er ansatte, der er beskæftiget med sikkerhed, som vil strejke, og derfor vil det gå ud over kontrollerne af både passagerer og gods. Ifølge Hamborg Lufthavn vil det konkret betyde, at det ikke bliver muligt at rejse fra lufthavnen, og derfor har man aflyst henholdsvis 152 og 156 afgange torsdag og fredag eller besluttet, at de skal foretages uden passagerer ombord.

I skrivende stund er forventningen i lufthavnen, at ankomster i et eller andet omfang fortsat kan gennemføres. Der advares dog om, at det potentielt kan blive nødvendigt også at foretage aflysninger på dette område, og passagerer bør desuden forberede sig på store forsinkelser.

I alt ventes konflikten at kunne få konsekvenser for op mod 80.000 passagerer i lufthavnen, der er populær blandt danskere. Det drejer sig om de rejsende på 305 flyvninger til og fra lufthavnen torsdag samt på 313 planlagte fredagsflyvninger, oplyser Hamborg Lufthavn.

Advarer om massive forstyrrelser af flytrafikken
Hos Düsseldorf Lufthavn lyder meldingen, at strejken blandt de sikkerhedsansatte forventes at resultere længere ventetider på vejen gennem lufthavnen samt aflyste flyvninger, og derudover anbefales rejsende at medbringe så lidt håndbagage som muligt.

Køln-Bonn Lufthavn fortæller, at man forventer ”massive forstyrrelser” af flytrafikken og aflysninger af en række af torsdagens i alt 103 afgange og 101 ankomster samt de 108 starter og 117 landinger, der var planlagt til at finde sted fredag.

Årsagen til strejken er, at de ansatte ønsker at indgå en aftale om en højere aflønning ved nattevagter, weekendarbejde samt på helligdage, og tillæg hertil ønsker personalet desuden en bedre betaling, når de foretager overarbejde, men da parterne endnu ikke er nået til enighed nedlægger man nu arbejdet på ny.


Relaterede artikler:

Tysk luftfartsstrejke rammer 380.000 passagerer

Ny lufthavnsstrejke i Tyskland

123 afgange aflyst i danskerlufthavn