Lufthavnen i Hamborg. (Foto: Hamburg Airport | Facebook.com | PR)

123 afgange aflyst i danskerlufthavn

En 24-timers strejke, der indledes søndag aften, vil indtil mandag aften medføre 123 aflysninger i Hamborg Lufthavn. Tre andre nordtyske lufthavne omfattes også, og 100.000 passagerer ventes berørt. SAS aflyser to afgange til Hamborg.

Hamborg Lufthavn benyttes jævnligt af en del syddanskere, og derfor er der udsigt til, at rejseplanerne kan blive spoleret, hvis der er købt en billet med afrejse fra søndag den 12. marts kl. 22.00 frem til mandag aften den 13. marts kl. 23.00.

Ansatte organiseret i fagforeningen Ver.di har nemlig varslet en strejke, der betyder, at det ikke vil være muligt at sende flyene på vingerne, mens det dog stadig vil være muligt at modtage ankommende fly.

Samtlige 123 flyafgange, der er planlagt til mandag aflyses derfor, mens en del af de 121 planlagte ankomster enten vil være aflyst eller blive forsinket. SAS aflyser mandag to afgange fra København til Hamborg kl. 08.00 og 17.45. Til gengæld gennemføres en rundtur fra både København og Stockholm, hvor der ikke tages passagerer med på returflyvningen. Det samme gør sig gældende på flyvninger til Hannover og Berlin.

“Store mængder af ændrede bookinger til tirsdag den 14. marts og de følgende dage forventes at kompensere for de aflyste flyvninger,” skriver Hamborg Lufthavn, der samtidig oplyser, at over 30.000 passagerer efter planen skulle have været igennem lufthavnen mandag.

“Med den varslede 24-timers strejke forårsager fagforeningen Ver.di igen massive forstyrrelser for titusindvis af rejsende – og det midt i martsferien i Hamborg, som er en populær rejsetid for børnefamilier,” siger Janet Niemeyer, talskvinde i Hamborg Lufthavn.

Forstyrrelser for 100.000 passagerer
Det er ikke alene lufthavnen i Hamborg, der vil blive ramt af strejken, idet Ver.di også har varslet strejker i lufthavnene i Bremen, Hannover og Berlin.

Ingen flyafgange vil mandag kunne gennemføres i de tre lufthavne. I Hannover starter strejken søndag aften kl. 21.00 og slutter først tirsdag morgen den 14. marts kl. 01.30. Hovedstadslufthavnen i Berlin får den korteste strejkeperiode, da strejken her indledes mandag morgen kl. 03.00 og slutter ved midnat natten mellem mandag og tirsdag.

Den tyske lufthavnsforening ADV (Arbeitsgemeinschaft Deutscher Verkehrsflughäfen) oplyser, at samlet 351 flyafgange vil være aflyst som følge af strejken. Samlet forventer foreningen, at omkring 100.000 passagerer direkte eller via følgevirkninger vil få deres rejseplaner forstyrret.

Det er sikkerhedspersonalet i lufthavnene, der strejker, og det skyldes, at overenskomstforhandlingerne er gået i hårdknude, da det ikke er lykkes at finde en passende betaling for arbejde på ubelejlige tidspunkter.

 

Relaterede artikler:

Udsigt til fredagsstrejke i tyske lufthavne

Strejke i tre tyske lufthavne

Strejke i seks tyske lufthavne