MD-82´eren OY-RUT fra Danish Air Transport. (Foto: Erik Gjørup Kristensen)

Atter MD-82 på SAS-ruter

En pensionsmoden MD-82, som DAT for et halvt år siden overtog fra italienske Meridiana, flyver nu på SAS-ruterne.

SAS har gennem hele sommeren haft store udfordringer med et relativt stort antal aflysninger i rutenetværket, og antallet af aflysninger har endda været holdt nede ved at wetlease kapacitet, hvor det har været muligt.

Hele det europæiske marked har gennem hele sommeren været støvsuget for ledig wetlease-kapacitet, og det fik for nylig blandt andet Thomas Cook Airlines Scandinavia og sidenhen Norwegian til at wetlease en 12 år gammel Airbus A380 fra portugisiske Hifly.

SAS har også løbende været i markedet for at skaffe sig erstatningskapacitet. Der er dog ikke tale om A380´ere, for i øjeblikket beskæftiger Danish Air Transport (DAT) en 27 år gammel MD-82 (registrering OY-RUT, red.) på vegne af SAS. Flyet var et af fire MD-80´ere som DAT i slutningen af 2017 overtog fra det italienske flyselskab Meridiana, hvormed flyene undgik pensionering.

DAT overtog de fire MD-80´ere sammen med en større mængde reservedele, og nu flyver MD-82´eren OY-RUT sammen med MD83´eren OY-RUE på wetleaseaftaler for blandt andet SAS.

To MD-80´ere på vingerne for SAS
OY-RUT er stadig i den orginale bemaling fra Meridiana med den karakteristiske røde og sorte stribe på tværs samt den røde hale. DAT har dog fjernet navnet Meridiana samt logoet på halen.

Den 3. august gennemførtes en rotation fra København til Bergen med SK-rutenummer, og sidenhen har flyet haft opgaver for SAS til Nice, Venedig og London-Heathrow.

MD-83´eren OY-RUE har også været på vingerne for SAS i løbet af den seneste uge. Der er indtil videre blevet til rotationer fra Billund til Stockholm samt fra Stockholm til London og København tl London.

SAS udfasede i slutningen af oktober 2013 selskabets egne MD-80´ere, hvor hovedparten løbende var blevet overtaget af det amerikanske lavprisflyselskab Allegiant Air.

 

Relaterede artikler:

DAT køber MD-82 fra italiensk flyselskab

Sidste SAS MD-80´ere skrottes om 18 måneder

Atter MD-83 hos SAS