Antalya er den tyrkiske rivieras hovedstad.

Atter muligt at rejse på ferie til Tyrkiet

Udenrigsministeriet har søndag formiddag ændret rejsevejledingen til Tyrkiet, så man ikke længere fraråder ikke-nødvendige rejser til landet.

Udenrigsministeriets skærpede rejsevejledning til Tyrkiet holdt kun i lidt mere end 24 timer. Søndag formiddag kl. 10.30 er rejsevejledningen ændret tilbage, så det atter er muligt at tage på ferierejse i landet, da det ikke længere frarådes at foretage ikke-nødvendige rejser.

Det mislykkede kupforsøg, der kostede omkring 265 døde og 1.400 sårede er nedkæmpet, men der vil stadig være risiko for spændinger og sammenstød mellem forskellige sociale og religiøse grupper i samfundet, oplyser Udenrigsministeriet. Det er derfor vigtigt, at rejsende udviser agtpågivenhed og holder sig i sikker afstand fra større forsamlinger og politiske demonstrationer.

De tyrkiske lufthavne samt landegrænsen til Grækenland og Bulgarien er åbne.

Charterarrangører genoptager rejserne
Udenrigsministeriet opfordrer de rejsende til at tjekke situationen med deres rejsearrangør eller flyselskab, da det endnu er uklart i hvilket omfang, at charterarrangørerne vil genoptage rejserne til Tyrkiet.

Alle charterrejser til Tyrkiet er aflyst i den indeværende weekend, men Bravo Tours meddelte søndag formiddag at rejserne genoptages efter normalt program. Samme melding kommer fra Star Tour, der genoptager rejserne til Tyrkiet på tirsdag den 19. juli.

SAS genoptog søndag morgen ruteflyvningerne til Gazipasa i Tyrkiet, mens selskabet nu må afvente, om charterarrangørerne ønsker at selskabet stadig skal flyve chartergæster for dem til Tyrkiet.

Sidste år i juli måned var der 60.000 danske ferierejsende til Tyrkiet, der primært kom ind i landet via lufthavnene i Antalya, Gazipasa-Alanya, Dalaman samt Milas-Bodrum.

 

Relaterede artikler:

Ingen charterflyvninger til Tyrkiet i weekenden (opd.)