Austrian åbner forsinket Iran-rute

Austrian Airlines åbner meget snart den første flyrute mellem Europa og den iranske by Isfahan – fem måneder senere og med færre frekvenser end det oprindeligt var planen.

Selv om de kommer fem måneder senere i gang end det oprindeligt var planen, så bliver Austrian Airlines alligevel stadig de første til at oprette flyforbindelse mellem Europa og Irans store handelsby Isfahan, der er landets primære kommercielle knudepunkt.

Den 4. april skulle et Airbus A319-fly have indviet Austrian Airlines’ nye rute mellem selskabets trafikknudepunkt i Wien’s lufthavn og Isfahan International Airport. Den ruteopstart blev ikke til noget. Men nu åbnes ruten præcis fem måneder senere den 4. september i år.

Gode tilslutningsmuligheder
Austrian Airlines planlagde oprindeligt at starte ud med fire ugentlige flyvninger. Det er nu blevet lavet om til en gradvis optrapning. Fra september vil der således være tre ugentlige flyvninger onsdag, fredag og søndag fra Wien kl. 20.45 med ankomst i Isfahan kl. 03.55 dagen efter. Mandag, torsdag og lørdag flyves tilbage kl. 05.50 med ankomst i Wien kl. 8.15.

Fra Københavns Lufthavn er der gode tilslutningsmuligheder, og den samlede rejsetid vil være på syv timer og 40 minutter på udrejsen, mens returflyvningen fra Isfahan via Wien til København vil være mindre attraktiv med 13 timer og 35 minutters rejsetid.

Ved overgangen til sommerfartplanen for 2017 i slutningen af marts vil Austrian Airlines gå op på de fire ugentlige flyvninger, som det var planen at starte ud med næsten et år tidligere.

Austrian Airlines vil benytte et fly af typen Airbus A319 på ruten. Flyet er indrettet med plads til 138 passagerer i en all-economy version. Business Class-passagerer tilbydes et frit midtersæde på de forreste rækker.

Ny luftfartsaftale
Austrian flyver allerede op til to gange dagligt mellem Wien og Irans hovedstad Teheran. Det er en ny bilateral luftfartsaftale mellem Østrig og Iran, der gør det muligt at øge antallet af flyvninger mellem de to lande. Når Isfahan-ruten åbner vil Austrian have 17 ugentlige flyvninger mellem de to lande.

Isfahan har omkring to mio. indbyggere og ligger godt 340 kilometer syd for Teheran. Omkring 25 flyselskaber flyver til og fra lufthavnen, som i 2015 havde 2,25 mio. passagerer.

Iran er blevet et særdeles interessant marked for europæiske virksomheder efter ophævelsen af verdenssamfundets mangeårige sanktioner. Derfor har en lang række flyselskaber da også haft travlt med at åbne nye ruter til Teheran.

 

 

Relaterede artikler:

Lufthansa i strategisk samarbejde med Iran Air

Alitalia øger til Teheran

Ny Austrian-destination i Iran

SAS er tavs om Iran-rute

British Airways vender tilbage til Iran