Handlingmedarbejdere hos Aviator. (Foto: Aviator | PR)

Aviator får cypriotisk ejer

Handlingselskabet Aviator, med aktiviteter i flere nordiske lufthavne, er solgt til global luftfartsgruppe med hovedkvarter på Cypern. I Københavns Lufthavn ekspederer Aviator en række store flyselskaber.

Aviator, der er et af de tre ledende handlingselskaber i København Lufthavn, har fået ny ejer i skikkelse af Avia Solutions Group (ASG), der har hovedkontor i Limassol på Cypern og betydelig aktiviteter i Baltikum.

ASG ejer i forvejen Baltic Ground Services, og med med købet af Aviator får den internationale luftfartsgruppe et stærkere fodfæste på det europæiske marked.

Aviator, der er har været ejet af den svenske kapitalfond Accent Equity 2008 LP, overtog tilbage i 2011 det danske handlingselskab Novia, og i dag står Aviator for flyhåndtering i Københavns Lufthavn, i de store regionale lufthavne i Gøteborg, Malmø og Stockholm samt i Helsinki Lufthavn tillige med 11 regionale norske lufthavne.

Avia Solutions Group tilbyder serviceydelser på 67 lufthavne i blandt andet Asien, Australien, Europa og Nordamerika og har samlet 5.000 ansatte, mens købet af Aviator føjer yderligere 2.000 ansatte til medarbejderstyrken.

Samme navn og uniformer
Lars Wrist-Elkjær, der er administrerende direktør for Aviator i Danmark, fortæller til CHECK-IN.dk, at forhandlingerne mellem Avia Solutions Group og Aviators ejere har stået på siden maj sidste år, men at aftalerne først for alvor kom på plads inden for de seneste uger.

”Vi har i dag meddelt de ansatte, at ASG er vores nye ejer. Det får ingen betydning for medarbejderne, alle ansatte i København og resten af Norden beholder ligesom ledelsen deres arbejde. Det bliver ‘business as usual’, ikke noget med at skifte navn og uniformer,” siger Lars Wrist-Elkjær.

ASG, der er en multivirksomhed med en række datterselskaber verden over, beskæftiger sig – udover flyhåndtering og groundhandling i lufthavne – også med alt fra software-udvikling, uddannelse og træning af piloter, flybrændstof, køb og leasing af fly ligesom det har rejsebureauer og hoteller, oplyser Lars Wrist-Elkjær.

Omkring 30 kunder i CPH
Aviator i Københavns Lufthavn er i dag arbejdsplads for 700 ansatte. De 540 er i selve Aviator, resten i det mindre handlingselskab, CFS, Copenhagen Flight Services, samt i de to lounger, Aviator også driver i Københavns Lufthavn, henholdsvis Carlsberg Aviator Lounge og Apartment Business Lounge. Tidligere drev Aviator også Atelier Lounge, men den lukkede for nylig.

I Københavns Lufthavn håndterer Aviator omkring 30 flyselskaber, hvoraf Lufthansa-gruppen med Lufthansa, Austrian, SWISS og Brussels Airlines udgør en betydelig del. 

Herudover håndteres også AIS Airlines, Aegean, Air Canada, Air France, Air Greenland, Blue Air, Croatia Airlines, Emirates, FlyEgypt, Great Dane Airlines, Iraqi Airways, KLM, LOT, Luxair, MEA, Nouvelair, Pegasus, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, Sichuan Airlines, Sunclass Airlines, Tailwind, Turkish Airlines og UIA.

Gennem datterselskabet Copenhagen Flight Services bliver easyJet, Ryanair og Wizz Air også håndteret fra lufthavnens lavprisfinger.

 

Relaterede artikler:

Ryanair vælger Aviator

SAS Ground Handling taber Lufthansa som kunde

LOT skifter handlingselskab i CPH