Unge rejsende med SAS. (Foto: SAS AB)

Bæredygtige ungdomsbilletter koster millioner

SAS har gennem det seneste år CO2-kompenseret samtlige 1,5 millioner ungdomsbilletter, hvilket svarer til en investering på 20 millioner svenske kroner.

I april sidste år lancerede SAS et nyt initiativ, der skulle gøre de rejser, den yngste del af befolkningen foretager, mere bæredygtige.

SAS besluttede således at CO2-kompensere alle ungdomsbilletter som det første flyselskab. Det skandinaviske flyselskab tog initiativ til CO2-kompensationen efter ønske fra unge, der gerne ville opleve verden ad en mere bæredygtig vej.

De seneste 12 måneder har vist, at SAS har haft succes med lanceringen af de bæredygtige ungdomsbilletter, da et stigende antal unge har booket billet til flyrejser. Siden april sidste år har SAS CO2-kompenseret alle 1,5 millioner rejser, som unge har foretaget, og det har kostet SAS 20 millioner svenske kroner – eller hvad der svarer til 14,3 millioner danske kroner. Det er samtidig en stigning på fem procent i salget af ungdomsbilletter.

”Det er glædeligt, at unge vil fortsætte med at rejse og fortsætte med at blive inspireret og tage nye perspektiver og ideer med hjem for dermed forhåbentligt at bidrage til udviklingen af vores samfund. Det har aldrig været mere aktuelt at rejse på en mere bæredygtig måde, og vi ser et klar mønster blandt vores rejsende, især hos yngre, om at foretage et aktivt valg,” siger Lars Andersen Resare, CSR-chef hos SAS.

To ungdomsklasser
Ungdomsbilletterne hos SAS henvender sig til rejsende i alderen fra 12 år og op til 25 år. Disse type billetter kan købes i klasserne ’SAS Youth GO Smart’ og ’SAS Youth GO Light’, hvor der kun er inkluderet håndbagage i sidstnævnte billettype. Billetpriserne begynder fra 299 danske kroner.

De personer, der køber de bæredygtige ungdomsbilletter, kan desuden sikre en endnu mere bæredygtig rejse ved at forudbestille det måltid, de eventuelt vil have om bord. Det vil mindske madspild, da flyselskabet på den måde bedre kan laste de ønskede menuer.

CO2-kompenserer EuroBonus-rejser
Det er ikke første gang, SAS selv CO2-kompenserer for egne flybilletter. Den 1. februar i år lancerede SAS et initiativ, hvor selskabet automatisk betaler CO2-kompensation for alle EuroBonus-medlemmers rejser med SAS.

SAS-initiativerne om CO2-kompensation er en del af flyselskabets miljø- og bæredygtighedsprogram, som har til formål at få nedbragt CO2-udledningen. Den mængde CO2, en flyrejse repræsenterer, bliver kompenseret via investeringer i initiativer, der nedbringer CO2-udledningen i andre sektorer end luftfarten. SAS investerer i vindkraft-projekter for at få fremme den vedvarende energi.

SAS har ambitioner om at reducere sit CO2-udslip med 25 procent i 2030 i forhold til 2005. Det skal blandt andet ske ved, at selskabet løbende fornyer flåden med de brændstofeffektive Airbus A320neo-fly. Herudover har SAS som mål, at 17 procent af brændstoffet i 2030 skal være biobrændstof, hvilket vil svare til samtlige af flyselskabets indenrigsruter.

 

Relaterede artikler:

SAS vurderes mere bæredygtig end Norwegian og Finnair

Unge kan rejse billigere til USA med SAS

Unge fra hele Europa inviteres om bord hos SAS

SAS går efter de unge

EuroBonus-kunder kan flyve med god samvittighed