Eindhoven Airport.

Banerenovering sætter CPH-rute på pause

Transavias rute mellem København og Eindhoven lukkes ned i to uger, da landingsbanen i Eindhoven skal renoveres.

Rejsende mellem København og Holland må nøjes med den store Amsterdam Schiphol-lufthavn i en periode på to uger i maj og juni i år. Her lukker det hollandske lavprisselskab Transavia nemlig sin rute mellem København og den hollandske provinsby Eindhoven. En rute, der i dag er en billig smutvej uden om netværksselskabernes ruter mellem Schiphol-lufthavnen og København.

Det er dog ikke Transavias egen idé at lukke CPH-ruten og en række andre ruter fra Eindhoven. Men man har ikke andet valg, da lufthavnens landingsbane skal renoveres fra den 30. maj til og med den 15. juni.

Transavia anbefaler på sin hjemmeside, at man i stedet flyver med selskabet fra Rotterdam eller Amsterdam. Selskabet har dog ikke ruter til København fra de to lufthavne.

Flytter flyvninger
Tyrkiske Corendon Airlines, belgiske Jetairfly, irske Ryanair, spanske Vueling og ungarske Wizzair flyver også til og fra Eindhoven-lufthavnen og bliver derfor berørt af lukningen.

Wizzair har dog ikke tænkt sig at følge Transavias eksempel og bare lukke sine ruter i de to uger banerenoveringen varer. I stedet flytter man alle sine flyvninger til lufthavnen i Maastricht ikke langt fra Eindhoven.