Topi Manner, koncernchef hos Finnair. (Foto: Finnair/PR)

Bankdirektør bliver koncernchef hos Finnair

Finnair har valgt at ansætte 44-årige Topi Manner som ny koncernchef. Den nye topchef kommer fra en stilling som direktør for Nordea Personal Banking.

Finnairs koncernchef gennem fem år, Pekka Vauramo, meddelte i maj sin bestyrelse, at han ønskede at fratræde sin stilling senest den 1. november, da han havde fået tilbudt stillingen som koncernchef i industrivirksomheden Metso Corporation.

Flere måneders jagt efter en afløser er nu afsluttet. Ny chef bliver den 44-årige Topi Manner, der gennem de seneste to år har haft ansvaret for Nordea-koncernens private kunder gennem Personal Banking-området. Topi Manner har været ansat i Nordea siden 1997, og han har blandt andet været administrerende direktør for Nordea i Finland.

“Topi Manner har en omfattende erfaring med både det private marked og forretningsmarkedet, og han har spillet en stor rolle i den digitale transformation og udviklingen af kundeservice i banken. Vi mener, at Topi´s menneskeorienterede lederstil passer perfekt for en servicevirksomhed som Finnair, hvor det handler om mennesker, både personale og kunder,” siger Juoko Karvinen, der er bestyrelsesformand for Finnair.

Skal fortsætte strategiimplementering
Nordea-direktøren kommer til at overtage et flyselskab, der befinder sig i en periode med rentabel vækst. Finnair fordoblede i 2017 overskuddet fra 85,1 millioner euro til 169,4 millioner euro, eller hvad der svarer til 1,26 milliarder danske kroner.

Den markante resultatfremgang blev opnået på baggrund af en vækst i omsætningen på 10,9 procent til 2.568 millioner euro, hvilket omregnet til danske kroner svarer til 19,13 milliarder kroner. Samtidig voksede passagertallet med 9,6 procent fra 10,87 millioner til 11,9 millioner.

I år forventer Finnair en samlet vækst på 15 procent, og allerede ved udgangen af juli kunne selskabet rapportere om en samlet passagerfremgang på 14,3 procent. Det gør ikke opgaven mindre spændende for den nye koncernchef.

“Finnair er et ikonisk og fornyende finsk selskab med en betydelig national rolle. Finnair-teamet har gjort et fremragende arbejde de seneste år. Jeg er stolt over at blive udvalgt til at være en del af Finnairs kompetente team med henblik på at skabe virksomhedens fremtid og at udvikle erfaringerne relateret til flyvning og rejser sammen med andre Finnair-ansatte. Jeg ved, at Finnairs folk er stærkt engagerede i virksomheden, hvilket giver os en god fundament til at fortsætte Finnairs strategiimplementering,” siger Topi Manner.

Med udnævnelsen af en ny koncernchef har Pekka Vauramo haft sin sidste arbejdsdag i Finnair, og flyselskabets koncernfinansdirektør Pekka Vähähyyppä er udnævnt til fungerende koncernchef fra den 4. september til den 31. december.

 

Relaterede artikler:

Topchef forlader stort nordisk flyselskab

Finnair må vente med konsolidering

Milliardoverskud hos Finnair