Barcelona bliver helårsdestination fra Aalborg

Det spanske lavprisflyselskab Vueling kommer til at tilbyde flyvninger fra Aalborg Lufthavn til Barcelona i det kommende vintertrafikprogram.

I mere end seks år har det spanske lavprisflyselskab Vueling været en fast operatør i sommerhalvåret i Aalborg.Lufthavn. Den 25. marts 2012 åbnede selskabet en rute mellem Barcelona El Prat-lufthavnen og Aalborg Lufthavn, og denne rute har haft så stor succes, at den har fundet sin plads i vintertrafikprogrammet 2018/19.

Dermed bliver det muligt at flyve året rundt til den populære spanske storby, der er hovedstad i den selvstyrende region Catalonien i det nordøstlige Spanien.

Mens Vueling i sommerhalvåret betjener ruten med to ugentlige afgange, bliver der kun plads til én ugentlig afgang i vinterhalvåret og samlet 8.000 sæder i udbud.

“Barcelona er en fantastisk storby, hvor de mange unikke spanske storbyoplevelser ikke kun er interessante om sommeren, men i høj grad også i vinterhalvåret, hvorfor en helårsrute er helt ideel. Det giver nogle helt nye feriemuligheder for de jyske rejsende i vintermånederne – blandt andet i forbindelse med jul og nytår, siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn.

Kun om lørdagen
Mens Vueling i sommerhalvåret flyver på torsdage og søndage, hvilket er perfekt til en forlænget weekend, så har det i vinterhalvåret kun været muligt at finde ledig kapacitet på lørdage. Således afgår flyet fra Barcelona kl. 12.05 med ankomst i Aalborg Lufthavn 15.05. Her foretages en vending på 45 minutter, inden det går tilbage mod Barcelona kl. 15.50.

Den tre timer lange flyvetur foregår med Vuelings velkendte Airbus A320-200, der er indrettet med 180 sæder. På første række findes de særlige Excellence-sæder, hvor midtersædet er lagt ned, så der er ekstra komfort.

“Vi er meget glade for at kunne tilbyde ruten mellem Aalborg og Barcelona for første gang om vinteren. Vi mener, at dette er den bedste måde at fejre det syvende år i drift i den danske lufthavn. Vores kunder vil have mulighed for at besøge Barcelona, samt mange andre spanske og europæiske destinationer ved hjælp af vores rutenetværk fra vores hub i Barcelona El Prat,” siger Gabriel Schmilovich, der er direktør for Network Strategy & Planning hos Vueling.

Storbyen Barcelona er populær i vintermåneder, da temperaturer mellem 10 og 18 grader gør det relativt behageligt i forhold til det kolde nord. Mange vælger storbyoplevelser med shopping, museer, kunst og spansk gastronomi, mens andre benytter Barcelona som gateway til skioplevelser i Pyrenæerne.

 

Relaterede artikler:

Vueling lukker tre baser

Vueling åbner ruter fra Rom til Skandinavien

Vueling letter foden fra speederen

Vueling har appetit på mere dansk

Aalborg vinder ny rute for næsen af Billund