Embraer ERJ-195 fra Great Dane Airlines i Aalborg Lufthavn. (Foto: Anders Torp/GDA)

Baseflyselskab skal løfte udenrigstrafik

Udenrigsrutetrafikken i Aalborg Lufthavn har været hårdt ramt i de første fem måneder af året. Nu sætter lufthavnen sin lid til nyt baseflyselskab.

I maj måned var tendensen i passagerudviklingen i Aalborg Lufthavn meget ligesom de foregående fire måneder af året. Passagertallet i den internationale rutetrafik er faldende, da der siden konkursen i Primera Air, i begyndelsen af oktober sidste år, har været været et lavere udbud af flyrejser.

Det kunne rent konkret aflæses i passagertallene i maj, idet blot 45.830 udenrigspassagerer benyttede den nordjyske lufthavn, hvilket var 14,6 procent færre end de 53.671 udenrigsrejsende, der benyttede lufthavnen i samme periode året før.

Tilbagegangen i antallet af udenrigspassagerer var således en væsentlig årsag til den samlede tilbagegang på 10,1 procent i maj. Med samlet 134.602 rejsende gennem lufthavnen var der 15.094 færre passagerer end i maj sidste år, og 7.841 af disse var manglende passagerer i udenrigssegmentet.

Baseflyselskab skal give passagerløft
Derfor håber Aalborg Lufthavn, at det nye baseflyselskab, Great Dane Airlines, der forventes at få sin luftdebut den 14. juni, vil kunne rette op på den negative udvikling i første halvdel af året.

“Udenrigstrafikken har været hårdt ramt indtil videre i 2019, men vendes blikket mod forpladsen står Great Dane Airlines’ første fly klar til at sætte kursen mod Edinburgh, Dublin og Nice i slut juni samt til flere charterdestinationer. Derudover er ruter som Amsterdam, Malaga, Barcelona og Antalya i fortsat god udvikling med en høj belægning i maj måned, hvorfor vi ser et stærkt rejseudbud til udlandet op mod skolernes sommerferie,” siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn.

Der vil således være tale om et tiltrængt sommerløft til udenrigstrafikken.

Pilotstrejke ramte indenrigsflyvninger
Det var dog ikke alene udenrigstrafikken, der gik tilbage i maj måned. Også i chartersegmentet var der færre passagerer, da 14.472 rejste fra eller til Aalborg Lufthavn på charterferie, hvilket var 14 procent færre end de 16.837, der i samme måned sidste år blev registreret som charterpassagerer.

Endelig blev der også registreret en tilbagegang i indenrigstrafikken, da 74.300 rejste på indenrigsruterne til København og Bornholm i maj, og det var 6,2 procent færre end året før, hvilket tildels var foranlediget af pilotstrejken i SAS, der sluttede den 2. maj sent om aftenen.

“De første dage i maj startede ud med den igangværende pilotstrejke hos SAS, som resulterede i en række aflysninger til og fra København, hvorfor en månedstilbagegang var forventet. I lyset af dette er en tilbagegang på 6,2 procent derfor acceptabel, hvor belægningen i resten af måneden for både SAS og Norwegian har været fornuftig. Samtidigt er der et større udbud til Bornholm i år i højsæsonen i modsætning til sidste år og særligt op mod det årlige folkemøde med hele fem afgange i uge 24,” lyder det fra Søren Svendsen.

 

Relaterede artikler

Great Dane Airlines er landet

SAS-strejken rammer Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn har mistet næsten 28.000 passagerer