BCD Travel med i europæisk Melodi Grand Prix

Gruppe- og eventafdelingen hos den tyske afdeling af erhvervsrejsebureauet BCD Travel har ansvaret for at koordinere 2.000 reserverede hotelværelser til indkvartering af gæster til Eurovisionens Melodi Grand Prix i Düsseldorf.

I 2010 var lavprisflyselskabet Norwegian officiel transportør til Eurovisionens Melodi Grand Prix i Oslo, mens VIA Travel havde ansvaret for indkvartering af pressefolk og officials.

Ved årets Melodi Grand Prix, der afholdes i Düsseldorf, er det i stedet Lufthansa, der er officiel transportør, mens indkvartering af en lang række gæster er lagt i hænderne på BCD Travel.

Det er European Broadcast Union (EBU), der har valgt at give opgaven til BCD Travel. Mere end 2.000 hotelværelser er forhåndsreserveret i forbindelse med begivenheden, der kulminerer med finalen den 14. maj 2011 i Düsseldorf Arena.

Siden efteråret 2010 har BCD Travel’s Gruppe- og Eventafdeling i Tyskland haft fem medarbejdere til at styre alt omkring dette store projekt. Et omfattende on-line booking platform er udviklet, specielt tilpasset de mange specielle behov, som det storeeuropæiske musikshow kræver.

Det har for BCD Travel været en udfordring af håndtere sproglige og kulturelle forskelle fra de 43 deltagende nationer. Der har været mange specielle ønsker fra de enkelte landes delegationer, produktionsteams og mediefolk.

For NDR – der er vært for Eurovision Song Contest 2011 – har det været yderst vigtigt, at kvoterne og belægningsprocenten for alle hotelværelser blev forvaltet meget professionelt. “Vi har med BCD Travel’s Gruppe- og Eventafdeling haft en stor støtte og en meget engageret medspiller,“ udtaler Ralf Quibeldey, der er Executive Producer Event for NDR.

BCD Travel har tre medarbejdere “on site“ for yde al den hjælp og assistance som måtte være påkrævet under arrangementet.