Bedre forbindelse til Litauen fra CPH

Ryanairs nye Kaunas-rute og SAS-oprustning på en eksisterende rute er med til at forbedre forbindelserne mellem CPH og Litauen.

Forretningsrejsende og turister får i de kommende måneder markant forbedret deres muligheder for at komme frem og tilbage mellem København og Litauen. Ryanair åbner nemlig allerede om en uge en helt ny rute mellem København og Litauens næststørste by, ligesom SAS til efteråret styrker betjeningen af en anden litauisk provinsdestination.

Onsdag i næste uge, den 15. juli, åbner Ryanair sin nye rute fra Litauens næststørste by Kaunas til København. Ruten åbnes dog ikke på baggrund af grundige kundeanalyser, som har vist, at her er et stort uopdyrket marked. Snarere tværtimod. Flyet fra Kaunas skal flyve ind til København om morgenen og bruges til at betjene den ene af de to daglige flyvninger på Ryanairs CPH-rute til London Luton, inden det sætter næsen hjemover igen.

Ved på den måde ikke længere at have et fly baseret i København, forventer Ryanair at kunne forhindre en blokade mod selskabets fly – mens man stadig opretholder ruterne ved hjælp af flyet fra Kaunas og fly fra London Luton og Milano Bergamo. Interessen for ruten Kaunas – København er så mindre vigtig i den sammenhæng.

Gevaldigt løft
Også hos SAS er der gode nyheder for rejsende til og fra Litauen. Det er SAS’ rute mellem København og den litauiske havneby Palanga, der fra 12. oktober får et gevaldigt løft.

Her indsætter SAS nemlig en tredje rotation på hverdage. En rotation, der gør det muligt at komme fra Palanga sent om aftenen. I dag går den sidste SAS-flyver til København klokken 14.30.

Fremover vil SK2748 afgå fra København klokken 19.20 og ankomme til Palanga 21.25 lokal tid. Klokken 21.55 sætter SK2745 næsen retur mod København, hvor den lander klokken 22.00 lokal tid.