Koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen, SAS (Foto: SAS AB/PR)

Bedste SAS-regnskab siden år 2000

SAS leverede det bedste resultat i nyere tid, da overskuddet i 2016/17 nåede op på næsten 1,5 milliarder kroner, hvilket ifølge SAS er medarbejdernes fortjeneste.

Det er rigtig lang tid siden, at SAS har kunnet leveret et regnskab, der tilfredsstillede investorer og analytikere. Men det var ikke desto mindre tilfældet, da det skandinaviske flyselskab tirsdag kunne præsentere et driftsoverskud på 1.951 millioner svenske kroner, hvilket svarer til 1,466 millioner danske kroner.

Man skal faktisk helt tilbage til år 2000 for at finde et resultat, der var bedre. Dengang leverede SAS i kalenderåret 2000 et driftsresultat på 2.773 millioner svenske kroner baseret på en omsætning på 47.540 millioner svenske kroner. I regnskabsåret 2016/17 var omsætningen dog “kun” 42.654 millioner svenske kroner.

“Det er det bedste resultat i næsten 20 år. Dette er virkelig et resultat som personalet og kollegerne kan være stolte af, da det er skabt i en branche i forandring, hvilket påvirker vores personale i dagligdagen. Det er i sig selv en anderkendelse af, at man kan følge med trods de store forandringer,” siger en tydeligvis stolt koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen til CHECK-IN.dk.

Roser fra Sydbank-analytiker
Begejstringen var også til at tage at føle på hos aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank. Under overskriften “Overbevisende SAS-regnskab” gav han i en såkaldt aktieanalyse udtryk for, at han havde fået et positivt indtryk af indtjeningskvaliteten, og at ledelsen overbeviser om, at SAS bliver stadig skarpere på styrkerne.

“SAS´ udgangspunkt for at konkurrere er bedre en længe med et bedre kommercielt produkt og en spareplan, der efter alt at dømme sænker SAS´ omkostninger hurtigere end konkurrenterne kan sænke deres,” skriver Jacob Pedersen.

Sydbank-analytikeren fastholder sin købsanbefaling på SAS-aktien, og endnu engang giver han udtryk for, at SAS-aktien ifølge hans opfattelse er undervurderet.

“SAS-aktien afspejler efter vores vurdering fortsat ikke den indtjeningskraft, som selskabet aktuelt besidder. Det giver luft til yderligere kursstigninger i takt med, at flere investorer overbevises om, at fundamentet under SAS´ finansielle position og forretning i dag er langt stærkere end i de sidste 10 til 15 år,” lyder det fra Jacob Pedersen.

Men tilsyneladende talte aktieanalysechefen for døve øren. SAS-aktien blev efter offentliggørelsen af årsregnskabet handlet ned med 5,21 procent på Københavns Fondsbørs.

 

Relaterede artikler:

SAS-regnskab i trit med forventningerne

SAS flyver under radaren

SAS venter tredje overskud i træk

Analytiker: SAS-aktien er prissat for lavt

Sydbank: Overraskende stærk SAS-indtjening