Begejstring over kommende Boston-rute

SAS’ kommende Boston-rute fra København vil komme både turister, erhvervsfolk og studerende til gode.

Nyheden om, at SAS fra den 29. marts næste år vil flyve dagligt mellem København og Boston, bliver modtaget med begejstring fra flere sider.

”Det bliver fantastisk at få daglig flyforbindelse ind til New England-staterne og Boston, som er en rigtig hyggelig og pulserende by med skandinaviske træk,” siger Karin Gert Nielsen, direktør i Discover America Denmark.

Halvanden måned efter SAS’ opstart begynder Norwegian også at flyve på ruten en gang ugentligt.

Den danske konsul i Boston, Jacob Friis, ser frem til at få otte ugentlige direkte flyforbindelser. I dag går turen typisk via New York, Toronto, Reykjavik eller de store europæiske trafikknudepunkter.

Attraktiv by
Konsulen forklarer, at der er stor dansk-relateret aktivitet i Boston.

”DONG Wind Energy har netop åbnet kontor. Desuden har vi en del mindre danske startups med ansatte både i Danmark og Boston. Universiteter og hospitaler giver også en del aktivitet med forskere, læger og forskningskandidater der rejser frem og tilbage. Der er også mange internationale kongresser og biotekvirksomheder er vokset gevaldigt,” forklarer Jacob Friis og fortsætter:

”Desuden er Boston en attraktiv by at besøge ligegyldigt om man er turist, maratonløber, messedeltager, eller udvekslingsstuderende,” påpeger Jacob Friis.

Han anslår, at der er cirka 1.000 fastboende danske statsborgere i de fem New England-stater.

Mindre og nemmere
Karin Gert Nielsen fremhæver Boston’s Logan-lufthavn som et godt alternativ til de to New York-lufthavne Newark og JFK.

”Den er mindre og nemmere at komme igennem end New York-lufthavnen,” siger Karin Gert Nielsen.

Hun peger på, at den nye rute giver mulighed for at lave bilferier, der starter i New York og slutter i Boston eller omvendt.