Bekræftet opgradering på SAS-langruter

SAS har netop udvidet muligheden for at købe en bekræftet opgradering til langdistanceruterne ved brug af bonuspoint. Tidligere var det kun muligt at købe de såkaldte ‘standby’ opgraderinger.

Det er et velkendt fænomen, at mange forretningsrejsende kan ‘bypasse’ virksomhedens rejsepolitik ved at købe opgradering til højere serviceklasse ved brug af optjente bonuspoint.

Fremover vil den praksis blive lettere, når man flyver med SAS til de interkontinentale destinationer. SAS har nemlig fra den 10. december åbnet mulighed for at anvende bonuspoint optjent i SAS EuroBonus-programmet til at købe bekræftede opgraderinger. Hidtil har det kun været muligt at tilbyde standby-opgraderinger, hvor man på afrejsedagen blev opgraderet i gaten, såfremt der var ledige pladser og måltider på flyet.

Fra den 14. december vil antallet af bonuspoint til brug for standby-opgradering samtidig stige til samme niveau som de bekræftede opgraderinger.

“På langdistanceruterne er der stor efterspørgsel efter opgradering til en højere klasse. Prisen for standby opgraderinger har været den samme i mange år og under niveauet, hvad andre flyselskaber tager. Samtidig med prisjusteringen har vi besluttet at lancere et forbedret produkt med bekræftet opgradering,“ forklarer pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark.

Takster for opgradering på SAS langdistanceruter:

Opgradering mellem Skandinavien – Asien og USA Antal point
Fra Economy til Economy Extra 15.000
Fra Economy Extra til Business 25.000
Fra Economy til Business 40.000

Dyrere opgradering via Star Alliance
Muligheden for bekræftet opgradering er kun tilgængelig på langdistanceruterne hos SAS. Som en ekstra fordel får passagererne også adgang til Fast Track og lounge, hvilket ikke er tilfældet ved standby-opgraderinger, der sker ved check-in eller i gaten.

Der findes dog en genvej til opgradering indenfor Europa. Det er nemlig således, at der findes et opgraderingsprogram i Star Alliance, hvori SAS også indgår. Her er det muligt at opgradere sig fra Economy Extra til Business Class indenfor Europa ved at bruge 10.000 point. Samme mulighed findes på langdistanceruterne, hvor der skal anvendes 35.000 point for opgradering til og fra Nordamerika samt 50.000 point for opgradering på ruterne til og fra Asien.

Opgraderingen i Star Alliance-programmet er således dyrere end opgradering direkte hos SAS, ligesom der kun kan opgraders fra Economy Extra til Business Class hos Star Alliance, men SAS tilbyder opgradering i alle tre serviceklasser.