Berlin Brandenburg Airport. (Foto: Anikka Bauer | Flughafen Berlin Brandenburg GmbH | PR)

Berlin-lufthavn har svært ved at komme op i gear

Trafiktallene afslører, at marts var atter en måned, hvor der blev betjent færre passagerer i Berlin Brandenburg Airport, end tilfældet var for fire år siden i de to lufthavne, som BER erstattede.

Det kniber fortsat med at få helt lige så meget luft under vingerne i Berlin Brandenburg Airport (BER), som der var i de to forhenværende hovedstadslufthavne Tegel og Schönefeld.

I forbindelse med etableringen af Berlin Brandenburg Airport blev Berlin-Tegel lukket, mens en del af infrastrukturen fra Schönefeld-lufthavnen lever videre i den nye storlufthavn. I marts 2019 var de dog begge forsat i drift og betjente tilsammen 2,9 millioner passagerer.

Nu har Berlin Brandenburg Airport offentliggjort trafiktallene for årets tredje måned, og de tegner et billede af, at der fortsat er et stykke vej op til niveauet fra før såvel sammenlægningen som COVID-19-pandemien.

71.000 passagerer på den travleste dag
I marts i år gik omkring 1,7 millioner passagerer gennem terminalerne i hovedstadslufthavnen, hvilket repræsenterer et fald på knap 42 procent, når man sammenligner med tallet fra samme måned for fire år siden.

Antallet af rejsende er dog steget med 300.000 passagerer i forhold til februar i år, hvor lufthavnen betjente 1,4 millioner rejsende. BER oplyser desuden, at den mest travle dag i marts var månedens sidste dag, hvor 71.000 passagerer gjorde brug af lufthavnen.

Det tilskrives, at fredag den 31. marts var den dag, hvor flyvningerne i forbindelse med årets påskeferie i Tyskland gik i gang, oplyser Berlin Brandenburg Airport.

Fortsat færre operationer end i 2019
I løbet af marts blev der foretaget i 13.200 starter og landinger i den tyske storlufthavn, hvilket er 11.050 færre end samme i måned i 2019, da antallet i de to daværende lufthavne dengang var 24.250. Der er altså tale om et fald på 45,5 procent.

Et blik på mængden af luftfragt fra lufthavnen viser dog, at Berlin Brandenburg Airport her er en kende foran 2019-niveauet. I marts i år blev der håndteret 2,8 ton gods i lufthavnen, hvorimod det tal var 2,7 i den samme måned i 2019.

I 2022 fik storlufthavnen et samlet passagertal på næsten 19,9 millioner rejsende fordelt på årets 12 måneder, hvilket svarer til 56 procent af niveauet fra 2019, da Tegel og Schönefeld tilsammen betjente  35,65 millioner passagerer på daværende tidspunkt.


Relaterede artikler:

Strejke i Berlin-lufthavn medfører 300 flyaflysninger

Næsten 20 millioner passagerer i Berlin-lufthavn

Tidligere CPH-chef ny direktør i tysk storlufthavn