EasyJet-fly i Berlin Tegel Airport. (Foto: Berlin-airport.de | FBB)

Berlin Tegel-lufthavnen stormer frem

Berlin Tegel-lufthavnen går stærkt frem to år efter airberlin-konkursen. Lufthavnen havde i første halvår en passagervækst på over 25 procent.

Berlins største lufthavn Berlin Tegel blev hårdt ramt, da det tyske flyselskab airberlin gik konkurs i 2017. Airberlin var det suverænt største flyselskab i lufthavnen, og konkursen medførte et voldsomt fald i trafikken i Berlin Tegel.

Udviklingen vendte dog allerede i sidste år, og nu går det for alvor fremad for lufthavnen, der sammen med den anden lufthavn i Berlin – Schönefeld – håndterer al flytrafikken til og fra den tyske hovedstad, indtil den nye Berlin Brandenburg-lufthavn på et tidspunkt står færdig efter utallige forsinkelser.

Berlin Tegel har i første halvår 2019 haft en vækst i passagertallet på over 25 procent i forhold til samme periode sidste år – fra 9,4 millioner passagerer til 11,8 millioner passagerer. Der er både vækst på indenrigs- og udenrigsruterne, men især for udenrigstrafikken går det stærkt fremad med en vækst på hele 36 procent i første halvår, fremgår det af lufthavnens trafiktal.

Berlin Schönefeld går tilbage
Mens Tegel kan glæde sig over en stærk vækst, ser det helt anderledes ud for den noget mindre Berlin Schönefeld, som i første halvår måtte notere et fald i antallet af passagerer på over otte procent i forhold til samme periode sidste år – fra 6,2 millioner passagerer til 5,7 millioner passagerer.

Tilsammen havde de to lufthavne i første halvår 2019 en vækst i passagertallet på 11,9 procent, og i alt 17.455.162 passagerer fløj til og fra Berlin i perioden.

Tilfredshed i lufthavnsselskab
De to fungerende lufthavne i Berlin drives begge af selskabet Flughafen Berlin Brandenburg GmbH, der, som navnet fortæller, også står bag den nye, skandaleramte storlufthavn i Berlin.

I lufthavnsselskabet udtrykker man tilfredshed med væksten i første halvår – uden at kommentere den meget forskellige trafikudvikling i de to fungerende hovedstadslufthavne.

“Hovedstadsregionen er og forbliver en meget attraktiv destination. Vi kan se tilbage på et meget succesrigt første halvår. Sammen håndterede vi det store passagerantal godt. Sammenlignet med første halvdel af 2018 håndterede vi næsten 1,9 millioner flere passagerer,” siger koncernchef Engelbert Lütke Daldrup, Flughafen Berlin Brandenburg.

 

Relaterede artikler:

Næsten 35 mio. passagerer i Berlin-lufthavne

Tegel har rejst sig efter airberlin-konkursen

Airberlin-konkurs stopper lufthavnsvækst