Billund får ny rute til Birmingham

Det britiske flyselskab Bmi Regional åbner den 3. juni en direkte flyrute mellem Billund og Birmingham. Det bliver dermed selskabets fjerde danske rute.

I Billund Lufthavn er man inden længe klar til at præsentere en ny destination og et nyt selskab. Det er britiske Bmi Regional, der gør sig klar til at indtage Billund Lufthavn fra mandag den 3. juni.

Det sker i første omgang med en rute, der vil blive fløjet seks gange ugentligt mellem Birmingham og Billund. Tidtabellen er afgangkl. 07.00 fra Birmingham med ankomst i Billund kl. 09.40. Returrejsen foregår kl. 10.10 fra Billund med ankomst i den midtengelske by kl. 11.00 lokal tid. Om søndagen er rotationen lagt til kl. 12.00 fra Birmingham med ankomst 14.40 i Billund. Returflyvningen finder sted kl. 15.10 og med ankomst 16.00 i Birmingham.

Der flyves med Embraer ERJ-145 jetfly med plads til 50 personer.

Ingen konkurrence til Manchester
Tidligere har Ryanair fløjet på ruten med årligt omkring 40.000 passagerer, så et vist grundlag må være til stede.

“Der skal ikke herske tvivl om, at vi har ledt efter en operatør til ruten Billund-Birmingham-ruten igennem længere tid , og vi har været i dialog med flere selskaber om at starte den op. Vi er stolte af, at Bmi Regional åbner ruten fra den 3. juni. Et stort antal vestdanske virksomheder haraktiviteter i det centrale England, ogden nye rutevil være til glæde og gavn for de mange rejsende til det midtengelske,“ siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn i en kommentar til den nye rute.

Hos British Airways franchise-partneren Sun-Air of Scandinavia flyver man allerede11 gange om ugen mellem Billund og Manchester, der ligger omkring 100 km nord for Birmingham. På denne rute har Sun-Air op imod 25.000 passagerer årligt. Sun-Air har også tidligere fløjet tilBirmingham,

“Jeg tror ikke, at vi vil få nogen konkurrence på vores Manchester-rute fra Bmi Regional. Rejsende, der skal flyve til Birmingham vil aldrig vælge at flyve til Manchester, så den risiko ser jeg ikke,“ konstaterer kommerciel direktør Kristian Tvergaard fra Sun-Air of Scandinavia i Billund..

Anden danske rute
Bmi Regional flyver i forvejen mellem Esbjerg og Aberdeen samt mellem København og henholdsvis Edinburgh og Glasgow. Dermed bliver Billund-ruten denfjerde danske rute hos det regionale britiske flyselskab.

Bmi Regional blev købt af Sector Aviation Holdings Ltd den 1. juni 2012 i forbindelse med Lufthansas salg af Bmi-hovedselskabet til British Airways. Sector Aviation Holdings er etableret af Stephen og Peter Bond, der også har ejerinteresser i skotske Loganair, Alliance i Australien samt Bond Offshore Helicopters i Storbritannien. Samlet beskæftiger Bmi Regional omkring 400 ansatte.