Airbus A320-200 fra Wizz Air (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund)

Billund får rute til Bacău

Wizz Air vil den 1. november åbne selskabets 14. rute fra Billund Lufthavn. Den nye rute går til Bacău, der ligger i det nordøstlige Rumænien.

Kigger man på afgangstavlerne i Billund Lufthavn, står der i øjeblikket Wizz Air ved omkring halvdelen af afgangene fra den internationale vestdanske lufthavn.

Det ungarske lavprisflyselskab holder nemlig fast i sine flyvninger til og fra Billund, selvom Udenrigsministeriets rejsevejledning først giver danskere mulighed for at rejse til Wizz Air-destinationerne fra den 1. september i år.

Men det afholder ikke Wizz Air for at forsætte ekspansionen i Billund, hvor  der allerede er annonceret tre nye ruter til start i løbet af sommeren, og den 1. november kommer endnu en rute til, når Wizz Air begynder at flyve to gange om ugen mellem Billund og Bacău.

Destinationen er ukendt for de fleste, men der er tale om den 12. største by i Rumænien med op imod 200.000 indbyggere. Byen ligger i det nordøstlige Rumænien for foden af Karpaterne, der er den største bjergkæde i Europa.

“Det er en rigtig dejlig nyhed med endnu en Wizz Air-rute til Billund Lufthavn. Vi har efterhånden god erfaring med de rumænske ruter, der alle har et solidt grundlag med mange VFR-passagerer (Visiting Friends and Relatives, red.),” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Indtog på Blue Air-base
Åbningen af ruten til Bacău sker i forbindelse med etablering af en ny Wizz Air-base i Bacău-George Enescu International Airport, der deles med det rumænske flyvevåben, hvor kampeskadrille 951 med MiG-21 jagere hører til. I lufthavnen har det rumænske lavprisflyselskab Blue Air også base, og det var planen at selskabet i denne sommer skulle åbne en rute til København.

Med offensiven på Blue Airs territorium følger 12 nye ruter, hvor Billund er kommet med i rutepakken. De øvrige ruter går til Bruxelles-Charleroi, London-Luton, Rom-Fiumicino, Torino, Venedig-Treviso, Liverpool, Bologna, Catania, Larnaca, Milano-Bergamo og Memmingen.

For nylig åbnede Wizz Air en rute fra Billund til Sofia, og i løbet af sommeren åbnes nye Wizz Air-ruter til Lviv og Larnaca. Dermed kommer Billund op på sin 14. rute med det ungarske lavprisflyselskab. I forvejen flyver Wizz Air fra Billund Lufthavn til Wien i Østrig, Tuzla i Bosnien-Hercegovina, Vilnius i Litauen, Gdansk, Krakow og Warszawa i Polen, Bukarest, Cluj-Napoca og Iasi i Rumænien samt Kiev i Ukraine.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air bruger coronakrisen til vækst

To nye ruter fra danske lufthavne

Billund lander ny rute til Ukraine