Wizz Air Airbus A320 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Billund lander ny rute til Ukraine

Midt under coronakrisen har det ungarske lavprisflyselskab annonceret åbningen af en ny rute fra Billund til Lviv i Ukraine. Ruten åbner den 1. juli og bliver den anden rute til Ukraine fra Billund.

Mens de fleste flyselskaber er i gang med at vurdere, hvornår de eksisterende ruter kan genåbne efter de mange nedlukninger overalt i Europa, så er der andre flyselskaber der ufortrødent fortsætter ekspansionen.

Et af disse er det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der fra 1. juli etablerer en ny base i Lviv i det vestlige Ukraine. I første omgang placeres en Airbus A320-200 i Danylo Halytskyi International Airport, og herfra skal der etableres ruter til Billund, Hamborg, Lissabon, Stettin og Tallinn.

Ruten fra Billund til Lviv vil blive opereret på onsdage og søndage. Der flyves fra Lviv kl. 11.35 lokal tid og med ankomst i Billund kl. 12.45. Flyet vendes på 25 minutter og afgår fra Billund kl. 13.15, hvorefter det vil være tilbage i den ukrainske lufthavn kl. 16.10.

“Det glæder os at kunne offentliggøre udvidelsen af ​​vores ukrainske rutenetværk og samtidig implementere forbedrede sundhedsforanstaltninger. I dag markerer en stor milepæl i historien om Wizz-operationer i Ukraine, da vi annoncerer åbningen af ​​en base i Lviv med fem nye ruter, der starter fra juli. Vi annoncerer også lanceringen af ​​to nye ruter til Kharkiv. Denne investering understreger vores langsigtede forpligtelse over for landet,” siger George Michalopoulos, kommerciel direktør i Wizz Air, i en pressemeddelelse.

Rute nummer 12 fra Billund
For Billund Lufthavn er det en fjer i hatten at sikre sig endnu en Wizz Air-rute i en tid, hvor luftfarten er under pres. I forvejen har Wizz Air 11 ruter til og fra Billund Lufthavn, hvoraf en af disse er til den ukrainske hovedstad Kiev. Med Lviv-ruten får Billund Lufthavn således to ukrainske destinationer på rutekortet.

“Vi har længe før coronakrisen talt med Wizz Air om Lviv, fordi vi kunne se et klart potentiale for en direkte forbindelse mellem Vestdanmark og det vestlige Ukraine, og nu kommer ruten som et dejligt lyspunkt midt i en trist tid. Samtidig bekræfter rutenyheden os i, at Wizz Air fortsat tror på det danske marked og en forhåbentlig snarlig genåbning,” siger Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn.

Wizz Air er i øvrigt et af de flyselskaber, der har holdt fast i operationerne til Billund under nedlukningen. Der flyves fortsat fra Bukarest og Iasi til den vestdanske lufthavn, mens de øvrige ruter forventes genoptaget gradvist i en periode fra midten af maj til starten af juni afhængig af, hvor længe de danske myndigheder opretholder den nuværende rejsevejledning.

Det ukrainske flyselskab oplyser, at det er obligatorisk for både personale og flypassagerer at bære ansigtsmasker, når man er ombord på flyene. Herudover fortælles der også, at flyet vil blive rengjort grundigt flere gange om dagen, hvilket dog virker vanskeligt på en 25 minutters turnaround. Endelig vil Wizz Air i det omfang det er muligt forsøge at sprede passagererne i kabinen, når belægningen tillader det.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air vil afskedige hver femte ansat

Wizz Air med 92 procent belægning i marts

Wizz Air åbner to Ukraine-ruter til Danmark