Wizz Air A320-fly.

To nye ruter fra danske lufthavne

Ungarske Wizz Air åbner den 1. juli base i Larnaca på Cypern, og selskabet har sat både København og Billund på rutekortet fra den nye base,

Det danske marked bliver endnu engang begunstiget af nye ruter fra det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der har overhalet Norwegian som tredjestørste lavprisflyselskab i Europa.

Torsdag annoncerede selskabet en ny base i Larnaca Airport på Cypern, hvor der i første omgang bliver placeret to Airbus A320-fly fra den 1. juli. Det er den 28. base, som Wizz Air nu åbner.

Wizz Air lægger ud med 11 ruter fra Larnaca, og her er der blevet plads til København og Billund foruden Athen, Dortmund, Memmingen, Karlsruhe/Baden Baden, Salzburg, Suceava (Moldavien), Thessaloniki, Turku og Wroclaw.

Overtager Norwegian-rute i CPH
Der flyves tre gange om ugen fra København til Larnaca på mandage, onsdage og fredage, mens Billund Lufthavn får to afgange på torsdage og søndage.

Med ruten fra København til Larnaca er Wizz Air det første flyselskab, der overtager en af de ruter, som Norwegian har efterladt ved beslutningen om første at genoptage flyvningerne fra Danmark i april 2021. Efter planen skulle Norwegian have fløjet to gange om ugen mellem København og Larnaca i den kommende sommer.

Wizz Air har fløjet til Cypern siden december 2010, og i 2019 transporterede selskabet 800.000 passagerer til og fra middelhavsøen.

“Efter ti års succesrige operationer til Larnaca International Airport er jeg glad for at kunne annoncere vores nyeste base her, da vi ser potentialet og efterspørgslen efter billige rejser i Cypern, som er en af ​​de mest populære og hurtigt udviklende turistmål. Vi er dedikeret til at udvikle vores tilstedeværelse på Cypern og tilbyde mere overkommelige rejsemuligheder til og fra Larnaca,” siger József Váradi, der er koncernchef hos Wizz Air.

13. Wizz Air-rute i Billund
For nogle uger siden annoncerede Wizz Air, at selskabet den 1. juli også åbner en rute fra Billund til Lviv i Ukraine. Larnaca-ruten kan dermed blive den 13. i rækken fra den internationale vestdanske lufthavn.

“Det er en dejlig nyhed fra Wizz Air, og Cypern er den tredje nyhed, sammen med Sofia og Lviv, som selskabet lancerer fra Billund Lufthavn her efter coroan. Vi håber, at den gode nyhed bliver suppleret med flere gode nyheder om snarlige grænseåbninger samt lempede rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet,” siger Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn.

I forvejen flyver Wizz Air fra Billund Lufthavn til Wien i Østrig, Tuzla i Bosnien-Hercegovina, Vilnius i Litauen, Gdansk, Krakow og Warszawa i Polen, Bukarest, Cluj-Napoca og Iasi i Rumænien samt Kiev i Ukraine, og fra juni er det planen, at der skal åbne en ny rute til Sofia efterfulgt at ruterne til Lviv og Larnaca måneden efter.

Fra Københavns Lufthavn er Wizz Airs rutekort mere beskeden. Herfra fløj selskabet før coronakrisen til Sofia, Skopje i Nordmakedonien samt Kiev og Lviv i Ukraine. Derimod er ruten til Kutaisi i Georgien blevet lukket.

 

Relaterede artikler:

Billund lander ny rute til Ukraine

Billund får direkte flyforbindelse til Sofia

Wizz Air lukker to ud af otte ruter fra København