Kjeld Zacho Jørgensen (Foto: Billund Lufthavn)

Fra Billund til formandspost i Air Greenland

Den netop afgåede direktør for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, valgt til ny formand for Air Greenland. Tidligere koncerndirektør for SAS er også indtrådt i bestyrelsen.

Det er kun lidt over to uger siden, at Billund Lufthavns direktør gennem de seneste otte år, Kjeld Zacho Jørgensen, holdt afskedsreception. Han opsagde i marts sin stilling i den vestdanske lufthavn for i højere grad at kunne hellige sig familielivet med sin norske hustru i Bergen.

Men nu kommer der allerede nye luftfartsopgaver på bordet for 59-årige Kjeld Zacho Jørgensen. På en ekstraordinær generalforsamling i Air Greenland fredag den 15. juni 2018 blev han nemlig indvalgt i bestyrelsen i Air Greenland, og på bestyrelsens konstituerende møde mandag blev han valgt til formand for bestyrelsen i det grønlandske flyselskab.

Kjeld Zacho Jørgensen er uddannet cand.mag. i dansk og idræt og har tidligere blandt andet været direktør for Region Sydjylland. I sin tid som lufthavnsdirektør i Billund har han sikret lufthavnen en solid vækst og skabt et sammenlagt overskud de seneste fem år på over 200 millioner kroner.

Planlagt udskiftning i bestyrelsen
Formålet med den ekstraordinære generalforsamling fredag var at gennemføre en planlagt udskiftning i bestyrelsen. Air Greenland fik ny bestyrelse på selskabets generalforsamling i maj, men Grønland havde da netop afholdt valg, og fordelingen af poster i Grønlands regering var endnu ikke afsluttet.

Det Grønlandske Selvstyre kunne derfor ikke indstille en ny repræsentant til bestyrelsen, og ved bestyrelses efterfølgende konstituering blev den ene af tre medarbejderrepræsentanter, Henrik Steinbacher, valgt som ”midlertidig” formand.

John Dueholm med i bestyrelsen
Nu har selvstyret så udpeget Kjeld Zacho Jørgensen til bestyrelsen, og den tidligere lufthavnsdirektør får selskab af en anden dansk luftfartsprofil, som ligeledes er ny i Air Greenland-bestyrelsen. Det er den tidligere koncerndirektør og vicekoncernchef i SAS, John Dueholm, der i dag sidder i bestyrelsen for en række selskaber. Han er udpeget af SAS.

På Air Greenlands ekstraordinære generalforsamling fredag fratrådte bestyrelsesmedlemmerne Søren Lennert Mortensen og Jan Torberger. På det konstituerende møde mandag blev Claus Holstein i øvrigt genvalgt som næstformand for bestyrelsen.

Air Greenlands nye bestyrelse består af:

– Kjeld Zacho Jørgensen, udpeget af Det Grønlandske Selvstyre, formand
– Bodil Marie Damgaard, udpeget af Det Grønlandske Selvstyre
– Claus Holstein, udpeget af Den Danske Stat, næstformand
– Bjarne Eklund, udpeget af Den Danske Stat
– Leif Rasmussen, udpeget af SAS
– John Dueholm, udpeget af SAS
– Henrik Steinbacher, medarbejderrepræsentant
– Claus Motzfeldt, medarbejderrepræsentant
– Sam Grønvold, medarbejderrepræsentant

 

Relaterede artikler:

Medarbejderrepræsentant er ny bestyrelsesformand

Air Greenland forbedrer sit resultat

Air Greenland atter i grønlandsk valgkamp