Fly på forpladsen i Billund Lufthavn. (Foto: Jannick Spangsberg Pedersen)

Billund Lufthavn afskediger 309 medarbejdere

Billund Lufthavn har afskediget 309 ansatte. Det svarer til 210 årsværk og er 60 årsværk færre, end lufthavnen først forventede at reducere med. Billund tror fortsat på langsigtede vækstmål.

Midt i maj varslede Billund Lufthavn, at man ville afskedige op mod 300 af lufthavnens 1.100 medarbejdere som følge af coronakrisen. Lufthavnen har både fuldtids- og deltidsansatte og omregnet til fuldtidsstillinger planlagde lufthavnen at nedlægge 270 årsværk ud af i alt 800 årsværk.

Efter forhandlinger mellem tillidsrepræsentanterne og lufthavnens ledelse er det imidlertid lykkedes at reducere antallet af årsværk, der skal afskediges, til 210. Det er blevet omsat til opsigelser til i alt 309 medarbejdere, og de har alle fået den triste besked overbragt i denne uge. Det oplyser Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

Mister to over millioner passagerer i år
Billund Lufthavn forventer, at coronakrisen vil medføre en nedgang i passagertallet i lufthavnen i år på over to millioner passagerer. Det skal ses i forhold til de 3,7 millioner passagerer, som lufthavnen havde i 2019.

Ledelsen i Billund Lufthavn frygter, at der kan gå op til fem år før, passagertallet er tilbage på niveau med 2019 igen.

”Verden står over for en usynlig fjende, der gør ondt i alle brancher, og Billund Lufthavn kan i den grad ikke se sig fri for krisens alvor. Billund Lufthavn er vækstet kontinuerligt de sidste ti år, men COVID-19 har sat en stopper for det, hvorfor der vil være en periode med markant lavere passagertal,” siger lufthavnens administrerende direktør Jan Hessellund.

”Men Billund Lufthavn er kritisk infrastruktur for både luftfragt og flyrejsende, og derfor har vi truffet nogle hårde beslutninger for at bringe virksomheden igennem krisen, så vi er konkurrencedygtige på den anden side,” understreger lufthavnsdirektøren.

Ingen usikkerhed om vækstmål
Den 9. marts i år præsenterede Billund Lufthavn en ambitiøs vækststrategi med et mål om syv millioner passagerer i 2040. Blot to dage senere besluttede regeringen at lukke Danmark ned.

Ifølge lufthavnsdirektøren kunne ingen forudse, at coronakrisen ville få så varig en effekt på det fremtidige rejsemønster, men Jan Hessellund er overbevist om, at Billund Lufthavn nok skal nå sine mål i vækststrategien og dermed også skabe flere arbejdspladser igen.

”Billund Lufthavn er en international gateway for Danmark. Det er vi også, når coronavirusset er bag os. Selvom det kan virke hårdt at snakke om vækst i en krisetid, skylder vi alle medarbejderne i Billund Lufthavn – både de afskedigede og dem, der er tilbage – at se fremad og fortsætte det hårde arbejde, så trafikken hurtigt vender tilbage,” siger Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Billund-direktør: Afgiftsfritagelse kan kickstarte luftfarten

“Hele virksomheden kommer til at bidrage”

Billund Lufthavn vil afskedige op imod 300 ansatte