Billund Lufthavn set fra luften (Foto: BLL)

Billund mistede 359.000 passagerer i juni

Billund Lufthavn havde i juni 95,8 procent færre passagerer end i samme måned sidste år. Lufthavnen tror dog på, at man i sommer kan komme op på 25 procent af det normale antal passagerer.

Juni er normalt måneden, hvor der for alvor begynder at komme gang i sommerens chartertrafik fra Billund Lufthavn. Sådan gik det dog ikke i år på grund af coronakrisen og de danske rejserestriktioner.

Trafiktallene for juni 2020 er derfor en voldsom kontrast til sidste års juni-rekord i Billund Lufthavn.

Kun 15.840 passagerer rejste i juni igennem lufthavnen mod 374.851 passagerer sidste år. Det svarer til et fald på 95,8 procent – eller i runde tal 359.000 færre passagerer.

Bunden er nået
Den procentvise nedgang i juni var dog lidt mindre end de fald, lufthavnen oplevede i de to forudgående måneder, da der i april var en nedgang i passagertallet på 99 procent og i maj et minus på 98,3 procent.

I Billund Lufthavn tror man da også på, at det nu går den rigtige vej igen efter en periode, hvor trafikken i lufthavnen har stået stort set stille.

”Bunden er nået, og vi har arbejdet på at synliggøre trygheden i lufthavnen. Det har været med til at skærpe fokus på fremtiden, og det kan vi mærke i lufthavnen. Der er en beslutsomhed om, at vi skal arbejde os igennem krisen,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Gang i flyselskaber og rejsebureauer
Flere danske rejsebureauer har ifølge Billund Lufthavn været hurtige til at tilpasse sig den nye virkelighed og skrue nogle rejsepakker sammen fra Billund Lufthavn i sommermånederne.

Det drejer sig om Bravo Tours, Apollo, Primo Tours, Balkan Holiday, TUI, Spies og SunWeb, og dermed er sommeren ikke helt tabt i den vestdanske lufthavn, selv om den langt fra bliver som forventet før coronakrisen.

”Der kommer hele tiden nye ruter og flere flyselskaber tilbage. Så vi forventer, at vi stille og roligt får flere og flere passagerer igen – måske helt op til 25 procent af vores normale passagertal i juli/august,” siger Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Billund har sikret genstart af omkring 40 ruter

Billund Lufthavn afskediger 309 medarbejdere

Billund-direktør: Afgiftsfritagelse kan kickstarte luftfarten