Billund Lufthavn rutekort for sommertrafikprogrammet 2020 pr. 22. juni. 2020. (Grafik CHECK-IN.dk via Great Circle Mapper)

Billund har sikret genstart af omkring 40 ruter

Flyselskaberne vender tilbage til Billund Lufthavn i en lind strøm, og der er allerede bekræftet omkring 40 ruter. Der bliver dog ingen gensyn med Brussels Airlines, og Finnair.

Der er atter ved at være mere liv i Billund Lufthavn, end det har været tilfældet under corona-nedlukningen. Lige nu har selskabet 14 ruter i gang med KLM og Lufthansa, selvom der stadig står Wizz Air på hovedparten af de øvrige ruter.

Men i løbet af få uger vender selskaber som Ryanair, Norwegian, SAS, Icelandair og airBaltic tilbage til den internationale vestdanske lufthavn, og i løbet af kort tid vil der være flere end 30 ruter, der er tilbage på rutekortet. Herudover er der flere operatører, der har bekræftet, at de vender tilbage i løbet af august og september, så rent faktisk er den aktuelle status, at omkring 40 ruter er vendt tilbage eller snart vil gøre det.

“Flyselskaberne stod på spring for at sætte ruter til salg fra Billund Lufthavn, så da regeringen ændrede rejsevejledningerne, gik det stærkt. Vi havde 100 direkte ruter i 2019, snart har vi 30 direkte ruter igen. Så det går da i den rigtige retning,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, i en pressemeddelelse.

Lufthavnen har dog taget afsked med Brussels Airlines og Finnair, der tager en pause på ruterne til Bruxelles og Helsinki, og det er endnu ikke afklaret, hvornår polske LOT vender tilbage med Warszawa-ruten.

Ødelagt sommer for charterbranchen
Det er dog næsten udelukkende ruteflyselskaberne, der har meldt deres tilbagevenden til Billund Lufthavn, mens der stadig er stor usikkerhed omkring charterflyselskaberne, da rejsearrangørerne havde forholdt sig til regeringens oprindelige udmelding fra den 29. maj om forlængelsen af de skærpede rejsevejledninger til den 31. august.

Da dette blev ændret i sidste uge til blot at gælde til den 27. juni for destinationerne inden for EU- og Schengenlandene samt Storbritannien, var det ikke muligt for rejsearrangørerne at genoptage sommerens oprindelige charterprogram.

“Charterbureauerne skal skynde sig at omstille sig, da de står i en svær position. Derfor er vi utrolig glade for, at blandt andet Bravo Tours og Apollo allerede har annonceret flere charterdestinationer. Men vi forventer, at passagerne også selv planlægger deres ferie i år og flyver med rute- og lavprisselskaberne til storby- og soldestinationer,” vurderer Jan Hessellund.

Nødvendigt med mundbind
I Billund Lufthavn har man siden den 15. juni fulgt de nye EASA-retningslinjer for at sikre en tryg og smittefri rejse for flypassagererne. Det betyder, at passagererne selv skal medbringe godkendte kirurgiske mundbind eller alternativt at købe et i lufthavnen.

“Man ser ikke folk med mundbind i samfundet i Danmark, men det gør man i mange andre lande. Det vil derfor være anderledes for danskere at komme til lufthavnen, hvor man skal bære mundbind. Men det hele er for at sikre trygheden blandt alle rejsende. Derfor beder vi også de rejsende om at tage et medansvar og følge anvisningerne om hygiejne og afstand til hinanden,” understreger lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Billund lander ny rute til Ukraine

Billund-rute til Bruxelles overtages af SUN-AIR

Billund Lufthavn mister to hubruter