Boeing 737-800 fra Blue Air. (Foto: Blue Air)

Blue Air udpeger GSA i Danmark og Norge

Det rumænske lavprisflyselskab Blue Air har store planer for det nordiske marked og har derfor udpeget en skandinavisk repræsentant, der skal øge kendskabet til flyselskabet.

Det nationale rumænske flyselskab TAROM Airlines har siden etableringen i 1954 været dominerende i den østeuropæiske republik. Men igennem de senere år er TAROM blevet overhalet af det rumænske lavprisflyselskab Blue Air, der første gang gik på vingerne i 2004.

I denne sommer åbner Blue Air nye ruter til Bukarest fra København og Oslo, ligesom selskabet sidste år åbnede den første skandinaviske rute mellem Stockholm og Bukarest. Herudover blev Københavns Lufthavn for nylig forbundet til Torino ved hjælp af en rute fra Blue Air.

Med de nye skandinaviske ruter har Blue Air samtidig udvidet samarbejdet med TAL Aviation Nordic, der fremover vil være GSA (General Sales Agent, red.) for Blue Air i alle tre skandinaviske markeder. Samarbejdet betyder, at TAL Aviation skal repræsentere Blue Air i forbindelse med salg- og markedsføring samt repræsentere flyselskaber over for den skandinaviske rejsebranche.

“Det glæder os at kunne byde Blue Air velkommen til Danmark og Norge, og vi ser frem til at arbejde mere intenst med Blue Air. Vores mål er at udbrede kendskabet til Blue Airs flyvninger hos svenske, danske og norske rejsebureauer samt hos det rejsende publikum, der er forretnings- og fritidstrejsende,” siger Fredrik Romero, der er landechef hos TAL Aviation Nordic med hovedkontor i Väsby nord for Stockholm.

Et ekstremt vigtigt marked
Blue Air har otte baser i henholdsvis Bukarest, Bacau, Constanta, Iasi og Cluj-Napoca samt i Larnaca på Cypern, Torino i Norditalien og Liverpool i Storbritannien. Selskabets hovedkonkurrent er udover TAROM også det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der vokser markant i hele Central- og Østeuropa.

“Det glæder mig at annoncere vores udvidede samarbejde med TAL Avation Nordic, der skal repræsentere Blue Air i Sverige og de nye markeder i Danmark og Norge. Med deres støtte vil vi fortsat udvikle vores tilstedeværelse i regionen og forventer at udvide vores salg i disse markeder. Vi betragter Norden som et ekstremt vigtigt marked, der skal bidrage til vores vækst i de kommende år,” lyder det fra Tudor Constantinescu, der er kommerciel direktør hos Blue Air.

Blue Air flyver til over 100 destinationer i 16 europæiske lande. Selskabet har en flåde af 28 forholdsvis ældre Boeing 737-fly i versionerne fra 300 op til 800. Alle flyene, der har en gennemsnitsalder på over 21 år, er udstyret med nye kabiner, der har moderne og pladsbesparende Recaro-sæder. Det rumænske flyselskab er certificeret efter den såkaldte IOSA-standard (IATA Operational Safety Audit, red.) og er fuldgyldigt medlem af IATA, der er den internationale sammenslutning for ruteflyselskaber.

 

Relaterede artikler:

Rumænsk lavprisflyselskab tilbyder 12 destinationer fra CPH

Lavprisflyselskab fra København til Torino

Rumænere kommer til CPH

Rumænsk flyselskab til Skandinavien