Bmi Regional overtaget af ny luftfartskoncern

Ejerne bag Skotske Loganair overtager Bmi Regional og etablerer en ny regional luftfartskoncern under navnet AIL Group. Bmi Regional betjener i dag én rute til Danmark.

En ny regional britisk luftfartskoncern har set dagens lys, da Airline Investments Limited (AIL) har købt Bmi Regional og dannet AIL Group, hvor skotske Loganair også kommer til at høre hjemme.

Bmi Regional var en del af det tidligere British Midland, der i 2012 blev solgt til British Airways gennem IAG. De nye ejere lukkede søsterselskabet Bmi Baby, mens Bmi Regional blev solgt fra.

I dag opererer Bmi Regional en flåde på 18 Embraer-jetfly og driver et netværk med 300 flyvninger om ugen til 19 destinationer i 10 europæiske lande. Herunder også en rute mellem Aberdeen og Esbjerg. Selskabet beskæftigede før AIL-opkøbet 400 medarbejdere.

Den nye luftfartskoncern får navnet AIL Group, og her finder man også Loganair, der i forvejen var ejet af Airline Investments Limited (AIL).

Loganair er et regionalt flyselskab baseret i Skotland og har 29 fly. Her gennemføres 600 flyvninger om ugen, og der beskæftiges i alt 560 ansatte.

Samlet vil AIL Group råde over 47 fly og 960 ansatte, transportere 1,5 mio. passagerer årligt samt generere en årlig omsætning på 200 mio. britiske pund, hvilket svarer til lidt mere end 2,1 mia. danske kroner.

Navne skal ikke ændres
Som ny koncernchef for AIL Group er ansat Peter Simpson, der kommer fra en stilling hos British Airways, hvor han var direktør for selskabets operationer i Gatwick Lufthavn.

“Muligheden for at stå i spidsen for AIL Group, der bygger på et turnaround-program fra BMI Regional sammen med den fortsatte succes fra Loganair er meget spændende. AIL Group har en betydelig størrelse og rækkevidde, og hvert af de to brands har stærke partnerskaber i hvert deres marked,“ siger Peter Simpson til det britiske medie derbytelegraph.co.uk.

De to flyselskaber opererer i nichemarkeder og føder blandt andet trafik ind til Lufthansa, Brussels Airlines og British Airways, mens Loganair har en franchise-aftale med Flybe.

Det ligger fast, at de to selskaber skal fortsætte under deres respektive navne. Ejerne bag holdingselskabet Airlines Investments Limited er de to iværksættere Stephen og Peter Bond.

De har endnu ikke taget stilling til, hvilke rationaliseringer der skal ske ved sammenlægningen af de to flyselskaber under samme paraply.

“Konsolideringen af de to flyselskaber under et holdingselskab vil skabe naturlige fordele omkring effektivitet og økonomi, som vil komme begge selskaber til gode,“ hedder det fra AIL Group.

Fakta – flyflåde:
Embraer ERJ-145 (14)
Embraer ERJ-135 (4)
SAAB 340 (14)
SAAB 2000 (3)
Dornier 328 (6)
De Havilland Twin Otter DHC-6 (2)
Britten Norman Islander (2)