Her ses nogle af skaderne på flyet. Foto fra Aviation Herald

Boeing 737 fra svensk fragtselskab skadet i hård landing

Skroget på et Boeing 737-400-fragtfly fra West Atlantic fik alvorlige skader, da flyet foretog en usædvanlig hård landing i Exeter-lufthavnen i England.

Et Boeing 737-400-fragtfly fra West Atlantic UK, der er en del af det svenske fragtflyselskab West Atlantic, foretog en usædvanlig hård landing, da det natten til mandag i denne uge landede i Exeter Airport i det sydlige England efter en kort flyvning fra East Midlands Airport i det centrale England.

Det 26 år gamle Boeing-fly led, som det fremgår af billeder af flyet på Aviation Herald, voldsom skade under landingen på bane 26 i Exeter, men hverken de to piloter ombord eller andre personer kom til skade ved landingen. Flyet kunne ved egen hjælp fortsætte til standpladsen efter landingen.

Post på flyet kunne ikke losses
En inspektion af flyet efter landingen afslørede imidlertid svære skader på flyskroget, og skaderne var ifølge lokale kilder så omfattende, at det britiske postvæsen, Royal Mail, ikke var i stand til at losse den post, som flyet fløj med.

Flyet havde også i dagene inden den hårde landing fløjet aften- og natture mellem Exeter og East Midlands, fremgår det af Flightradar24.

Boeing 737-400-flyet med registreringen G-JMCY blev oprindeligt leveret til Alaska Airlines i december 1994. I 2009 blev flyet overtaget af det russiske selskab Donavia, og i 2015 blev det konverteret til et fragtfly. West Atlantic overtog flyet i 2016.

Hovedkontor i Malmø
West Atlantic-koncernen har hovedkontor i Malmø og omfatter fragtflyselskabet West Air Sweden og West Atlantic UK. De to flyselskaber er blandt andet specialiseret i transport af post og farligt gods.

West Atlantic UK’s flåde tæller 15 fly – heraf 14 Boeing 737 og en ATR 72 – med en gennemsnitsalder på 29 år. West Air Sweden har 16 fly i flåden – heraf 11 British Aerospace BAe ATP, to Bombardier CRJ-200 og tre Boeing 737-800 – med en gennemsnitsalder på 28 år.

Både West Atlantic UK og West Air Sweden er en del af den spanske luftfartsgruppe Lusat Air, som også omfatter selskaberne Cygnus Air og Swiftair.

 

Relaterede artikler:

United-fly skadet efter ekstrem hård landing

ATR-fly skadet efter landing i ekstremt farligt vejr

Tidligere WOW air-fly skadet efter tre dage hos Turkish Airlines