Boeing: Norwegians Dreamliner kan blive forsinket

Den amerikanske flyproducent Boeing har nu officielt varslet, at Norwegians første Dreamliner kan blive forsinket. Det norske lavprisflyselskab tager skridt til at indleje reservekapacitet til ruteopstarten til Bangkok og New York.

Det trækker ud med at få løst problemerne omkring Boeings Dreamliner-prestigefly. Det får nu også konsekvenser for det norske lavprisflyselskab Norweigan, der netop fra Boeing har fået varsel om, at levering af det første fly i april kan blive forsinket.

Derfor vil Norwegian nu indgå en aftale med et flyselskab, som kan operere langdistanceruterne, hvis Dreamliner-flyene ikke kommer til tiden. Norwegian er således nu i forhandlinger med flere europæiske flyselskaber om opgaven, bekræfter selskabet i en pressemeddelelse.

“Jeg har stor forståelse for, at de af vore kunder, derhar set frem til at flyve med Dreamlineren i de første uger er skuffede over denne besked. En eventuel forsinkelse er udenfor voreskontrol, og overfor alle passagerer må vi stærkt beklage, at Dreamlinerenn måske ikke er klar til opstart. Vi skal imidlertid flyve vores passagerer direkte til og fra New York og Bangkok til trods af dette, og ellersgøre hvad vi kan, for at de kan få en god rejse. Vi vil også give kunderne mulighed for atændre rejsen uden omkostninger,“ siger koncernchef Bjørn Kjos fra Norwegian.

Boeing beklager
Norwegian understreger samtidig, at som en af Boeings største kunder i Europa, må man forvente, at den amerikanske flyproducent gør alt, hvad der står i deres magt, for at få flyene klar til levering så hurtigt som muligt.

I en udtalelse fra Boeing hedder det, at selskabet beklager situationen, som deres Dreamliner-kunde er kommet i. “Vi vil holde tæt kontakt med Norwegian, og vil arbejde med at få de nødvendige tilladelser på plads fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, således at leverancerne kan ske i henhold til vores planer,“ hedder det imeddelelsen.