Boeing tvunget til at møde skandinavisk presse

Problemerne med Norwegians Dreamliner-fly har tvunget flyproducenten Boeing til i morgen at stille op til et pressemøde i Oslo.

Norwegian har igennem den seneste måneds tid været udsat for en massiv medieomtale som følge af de mange uregelmæssigheder med det norske lavprisflyselskabs nye Dreamliner-fly.

Men nu skal flyproducenten Boeing Commercial Aircraft tilsyneladende også bringes frem i skudlinjen. Således har Boeing inviteret til pressemøde fredag den 24. januar på Grand Hotel i Oslo, hvor vice president Mike Fleming, der er ansvarlig for service og support i 787-programmet, vil svare på spørgsmål fra pressen.

Det er meget sandsynligt, at det er Norwegians koncernchef Bjørn Kjos, der har tvunget den amerikanske flyproducent til at stille op til kritiske spørgsmål fra de skandinaviske medier. Det vil dog hverken Boeing eller Norwegian bekræfte. Boeings pressetalskvinde fra det europæiske hovedkontor i London, C.J. Jayaweera, henviser således til Norwegian på spørgsmålet om, hvem af parterne, der har taget initiativ til mødet.

“Vi kan afvise, at det er Norwegian, der har bedt Boeing om at stille op til pressemødet. Derimod tror jeg, at Boeing har indset, at der er et aktuelt behov for at kommunikere med den skandinaviske presse,“ lyder forklaringen fra presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen fra Norwegian i Danmark.

Skal styrke kundetilliden
Af presseinvitationen fremgår det, at Mike Fleming vil redegøre for, hvilke tiltag Boeing har implementeret for at forbedre tilliden hos deres kunder, herunder Norwegian.

På mødet vil der blive en gennemgang af de produkter og services, der skal sikre en optimal tilgængelighed på Dreamlineren. Herudover vil der blive redegjort for, hvordan man sikrer en effektiv flyoperation samt reducerer vedligeholdelsesomkostningerne.

Udover at være ansvarlig for service og support er Mike Fleming også i spidsen af det team, der er ansvarlig for at levere al dokumentation til Boeing 787-8 Dreamlineren samt for det tekniske træningsmateriale til flyselskaberne.

I søndags fik 285 passagerer forsinket deres hjemrejse fra Bangkok til Oslo med 19 timer, da Dreamliner-flyet fra Norwegian først havde bremseproblemer og sidenhen en meget omtalt brændstoflækage på grund af en defekt ventil. Den seneste hændelse i en række af uheldige begivenheder har angiveligt været anstødsstenen til, at Boeing er blevet tvunget til at stå ansigt til ansigt med den skandinaviske presse, så flyproducenten kan holdes medansvarlig i den massive kritik.