(Foto: Morten Lund Madsen)

Bombetrusler mod to SAS-fly

To SAS-fly på vej til Bruxelles var her til aften udsat for en bombetrussel. Begge fly landede sikkert og er nu på vej tilbage til Skandinavien.

Bruxelles-Zaventem lufthavnen har her til aften været i højeste alarmberedskab efter en bombetrussel mod to ankommende SAS-fly fra Skandinavien.

Der var tale om SK2591 fra Stockholm-Arlanda til Bruxelles, der forlod den svenske hovedstadslufthavn kl. 17.40 med planlagt ankomst i Bruxelles-Zaventem lufthavnen kl. 19.50. Flyet landede kl. 19.32 og var ved terminalen kl. 19.37. Det andet fly var SK4745 fra Oslo. Dette fly skulle have forladt Oslo Lufthavn kl. 16.30, men blev forsinket til kl. 17.15. Flyet havde fået en ny ankomsttid kl. 19.00 og landede kl. 19.03 og var ved gaten kl. 19.19.

Ritzau og de internationale nyhedsbureauer citerer den belgiske tv-station VRT, der samtidig oplyser, at piloterne i flyet fra Oslo modtog truslen omkring 20 minutter før landingen. Mens lufthavnens brand- og redningstjeneste gjorde klar til de to ankomster, blev flere ankommende fly til Bruxelles omdirigeret til andre lufthavne.

På vej tilbage til Skandinavien
SAS bekræfter overfor det norske medie Dagbladet, at der indløb trusler mod de to SAS-fly.

“Der indkom i løbet af aftenen en trussel mod to SAS-fly,” siger kommunikationschef Cathrine Sandegren. Hun oplyser samtidig, at begge fly er landet i den belgiske lufthavn i god behold, og at landingerne var udramatiske.

Der er ikke bekræftet, hvordan truslen blev fremsat, men netavisen Het Laatste Nieuws skriver ifølge Ritzau, at truslen angiveligt blev fremsat via en meddelelse på Twitter. SAS ønsker ikke at udtale sig om karakteren af truslen og henviser til politi og myndigheder.

Begge fly er efter en forsinkelse på vej tilbage til Skandinavien. Flyet fra Bruxelles til Oslo lettede kl. 20.45, mens Stockholm-flyet er gået på vingerne kl. 21.00.

 

Relaterede artikler:

SAS tilbage til Bruxelles med fuldt trafikprogram

Bruxelles Lufthavn ramt af terrorangreb