OY-LHA fotograferet tidligere i Karup Lufthavn.

Bornholmer-fly fik motornedbrud

Kort efter start lørdag morgen tvang et motornedbrud et indenrigsfly til at lande igen i Bornholms Lufthavn.

Hvis de 14 passagerer ombord på Danish Air Transports afgang DX31 fra Bornholms Lufthavn mod København lørdag morgen kl. 06.15 var søvnige og halvsov lidt, så fik de sandsynligvis en brat opvågning ganske kort tid efter at ATR72-flyet var kommet i luften.

Da flyet med registreringen OY-LHA var kommet op i cirka 600 meters højde kom der nemlig røg ind i kabinen til passagererne og de to kabinebesætningsmedlemmer. I cockpittet kunne de to piloter også lugte røg, ligesom de på instrumenterne kunne se at olietrykket faldt i den venstre af flyets to motorer. Derfor returnerede flyet til Bornholms Lufthavn.

”Piloterne kan lugte røg og opdager et lavt olietryk i den ene motor. Herefter returnerer de straks til lufthavnen, sådan som proceduren foreskriver,” forklarer direktør for Danish Air Transport, Jesper Rungholm, til DR Bornholm.

Flammer ud af motoren
Ifølge flere lokale medier så personer på jorden flammer stå ud af motoren på flyet.

“DATs teknikere har gennemgået flyets ene motor og der er svære skader intern i motoren. De observerede gnister og flammer stammer fra flyets udstødning pga. motorens nedbrud,” skriver Danish Air Transport i en redegørelse på selskabets hjemmeside.

Da flyet var landet fik besætningen og lufthavnens brandfolk flyet evakueret.

Nu skal Havarikommissionen for civil luftfart undersøge flyet for at finde frem til hvad der udløste motorbranden. Det 20 år gamle fly har blandt andet tidligere fløjet for Cimber Air og Cimber Sterling, inden Danish Air Transport i 2013 overtog flyet.

Episoden betød forsinkelser på ruten mellem Bornholm og København i løbet af lørdagen.