Airbus A330-300-flyet fra Air China i brand i Beijing Capital Airport. Foto: Privat/Twitter

Brand i A330-fly i Beijing Capital Airport

En Airbus A330 fra Air China brød tirsdag i brand i Beijing Capital Airport blot 40 timer efter, at det havde været i Stockholm. Alle slap uskadte fra hændelsen.

Tirsdag skete en hændelse i Beijing Capital Airport, da der pludselig opstod brand i et lastrum forrest i et fly fra Air China, mens det holdt ved gaten.

Det var en Airbus A330-300 med registrering B-5958, der gjorde klar til at udføre rute CA183 fra Beijing til Tokyo i Japan. Alt imens passagererne boardede flyet, steg der pludselig røg op fra den forreste del af flyet. Det skriver Aviation Herald.

Det fik straks kabinepersonalet til at iværksætte en evakuering af langdistanceflyet. Samtlige passagerer forlod flyet igen via jetbroen, hvorefter kabinebesætningen og piloterne fulgte samme vej. Lufthavnens brandvæsen ilede til stedet og fik slukket branden, der var opstået i det forreste lastrum, og hvor røg og flammer efterfølgende angiveligt bevægede sig langsomt op i kabinen.

Samtlige personer slap således uskadte fra hændelsen, hvorimod der skete betydelige skader på det store Airbus-fly.

Air China har efterfølgende bekræftet hændelsen, og at sagen nu eftersøges.

”Den 27. august – Beijing-tid – blev der under ombordstigning på rute CA183 fra Beijing til Tokyo set røg fra lastrummet forrest i flyet. Besætningen iværksatte hurtigt brandbekæmpelsesforanstaltninger og organiserede en sikker evakuering af alle passagerer. Den specifikke årsag til hændelsen er under efterforskning,” meddelte flyselskabet.

Stockholm-besøg kort forinden
Blot 40 timer forinden, at der opstod brand i Air China-flyet, havde det været i Stockholm Arlanda i forbindelse med en rotation fra Beijing. Flyet lettede søndag klokken 19.06 fra den svenske hovedstad og landede mandag klokken 08.54 lokal tid i det østlige Kina. Herefter foretog flyet en rotation til den nordkinesiske by Urumqi, inden det fløj frem og tilbage fra Singapore.

Airbus A330-300-flyet landede tirsdag klokken 15.00 lokal tid i Beijing på rute CA976 fra Singapore. Branden i lastrummet opstod cirka to timer efter landing.

B-5958 blev leveret til Air China fra Airbus-fabrikken i Toulouse i december 2014, og A330-flyet er dermed endnu ikke fyldt fem år. Planespotters.com har efter hændelsen listet B-5958 som ”historisk” – altså et fly, der ikke fremover indgår i det pågældende flyselskabs flåde. Air China har i alt 28 Airbus A330-300.

Herunder ses flere billeder af det brændende Air China-fly via et opslag på Twitter:

Relaterede artikler:

Air China øger med 27 procent på København

Ryanair-fly evakueret efter brand i powerbank

Lufthansa-fly skadet ved brand