A340-fly fra Lufthansa i brand i Frankfurt Lufthavn. (Foto: Mark Hellemans | Twitter)

Lufthansa-fly skadet ved brand

En Airbus A340-300 fra Lufthansa blev mandag formiddag skadet ved en brand, der opstod i en bugseringstraktor, der skulle trække flyet.

Mandag formiddag var et Lufthansa-fly involveret i en brand ved Terminal 1 i Frankfurt Lufthavn.

Under bugsering af det store Airbus A340-fly udbrød der brand i bugseringskøretøjet, hvorefter en del af Airbus-flyets forreste dele blev ødelagt af flammer og røg.

Der er tale om en Airbus A340-300 med registreringen D-AIFA. Flyet er bygget i 2000 og er således 18 år gammelt. A340-flyet, der er i Star Alliance-bemaling, var ankommet fra Atlanta som LH445 mandag morgen kl. 07.10, da det efter klargøring skulle skubbes væk fra terminalen, da branden brød ud i bugseringstraktoren.

Flyet var på vej til en ny gate, hvor det efter planen skulle i luften som LH426 til Philadelphia. Den flyvning måtte i stedet overtages af et reservefly.

 

Svært beskadiget
Lufthavnens brand- og redningskøretøjer var hurtigt til stede og fik slukket ilden. En talsmand fra Frankfurt Lufthavn har til flere internationale medier oplyst, at der ikke er sket skader på andre fly og bygninger.

Rygterne vil dog vide, at skaderne på flyet var mere alvorlige, end hvad, der først blev antaget. Flammerne stod nemlig op gennem den forreste del af skroget og beskadigede blandt andet et område, der indeholder en del af flyets elektroniske udstyr.

Lufthansa bekræftede sent mandag eftermiddag til Reuters, at flyet er blevet “svært beskadiget”. Ordlyden i meddelelsen var følgende:

“I morges udbrød der brand i et LEOS push-back køretøj på platformen i Frankfurt Lufthavn i forbindelse med repositionering af et fly. Der var kraftig røgudvikling fra hændelsen, og ilden blev hurtigt slukket. Der var ingen passagerer eller besætningsmedlemmer ombord. Ti mennesker har for alle eventualiteters skyld været under lægebehandling. (…) Flyet er svært beskadiget.”

Det anses ikke som sandsynligt, at flyet nogensinde kommer på vingerne igen.

 

Relaterede artikler:

Passagerfly i brand i Chicago-lufthavn

Brand i Dreamliner-fly lukker London-lufthavn