Brand i Dreamliner-fly lukker London-lufthavn

En brand i et Dreamliner-fly parkeret i London Heathrow Airport medførte sidst på dagen en midlertidig lukningen af lufthavnen. Branden har medført et dramatisk kursfald på Boeings aktier.

Da de amerikanske myndigheder i midten af april måned gav tilladelse til, at Dreamlineren igen måtte komme på vingerne, var Ethiopian Airlines det første flyselskab til at sætte langdistanceflyet fra Boeing i drift igen.

Samtlige Dreamliner-fly havde da været på jorden siden den 16. januar på grund af problemer med flyets batterier, der i flere tilfælde havde vist sig at kunne antænde.

I dag gik det så galt for et parkeret Boeing 787-8 Dreamliner-fly fra Ethiopian Airways. Flyet stod i London Heathrow Airport, da der sidst på eftermiddagen udbrød brand ombord i flyet. Lufthavnens brand- og redningspersonale slukkede branden, mens begge landingsbaner midlertidigt blev lukket for trafik.

Lukningen af Europas største lufthavn varede i halvanden time fra kl. 17.30 til 19.00. Det betød samtidig, at SAS måtte omdirigere fire fly til alternative britiske lufthavne, mens SAS fredag aften måtte aflyse flyafgange fra Gøteborg, Oslo og København til den britiske hovedstadslufthavn.

Fald i aktiekurs
Samtidig med branden i London-lufthavnen var et Dreamliner-fly fra Thomson Airways undervejs fra fra Manchester til Sanford i Florida. Flyet med rutenummer TOM126 rapporterede om tekniske problemer, og det blev besluttet at returnere til Manchester Airport for en sikkerheds skyld. Det rapporterer Sky News.

Heathrow Airport oplyste fredag aften ved 19.tiden, at lufthavnen var genåbnet, men at der kan forventes forsinkelser som følge af lukningen tidligere på dagen.

Ifølge Sky News er kursen på Boeings aktier på fondsbørsen i New York faldet dramatisk efter nyheden fra London nåede det amerikanske aktiemarked.