Kraftig røgudvikling fra det brændende parkeringshus i Stavanger Lufthavn. (Foto: stormy_chan93 | Twitter)

Brand i parkeringshus forstyrrede flytrafikken

En omfattende brand i et parkeringshus ved Stavanger Lufthavn medførte tirsdag 40 aflyste afgange og ankomster. Trafikken vil også være ramt onsdag formiddag.

I Sola, der ligger omkring 11 kilometer sydvest for Stavanger, ligger Norges fjerdestørste lufthavn, og den blev tirsdag genstand for større opmærksomhed end sædvanligt, da en brand i et parkeringshus udviklede sig dramatisk.

Branden brød ud kl. 15.35 i en parkeret bil, og ilden spredte sig hurtigt til andre biler i parkeringshuset. Der gik adskillige timer før lufthavnens brand- og redningsmandskab, assisteret af det civile beredskab, fik nogenlunde kontrol over den voldsomme brand.

Der var en meget kraftig røgudvikling fra branden, da bildæk, batterier og brændstof blev antændt. Norske medier skønner, at 300 biler er blevet skadet ved branden.

40 aflyste flyvninger
Da lufthavnens brand- og redningsfolk måtte deltage i slukningsarbejdet, var det nødvendigt at aflyse flytrafikken resten af dagen, da flyene ikke må starte og lande uden at brand- og redningstjenesten er på plads.

Branden betød derfor, at 20 afgange og 20 ankomster blev aflyst fra kl. 15.55 og resten af dagen. Det ramte blandt andet to SAS-afgange til København samt en afgang med DAT til Esbjerg.

Onsdagens tidlige afgange fra Stavanger til Amsterdam, Oslo og Bergen er også blevet aflyst, da flyene ikke har kunnet lande i lufthavnen i løbet af aftenen og således ikke kan overnatte for at være klar til trafikken onsdag morgen. Det er muligt, at der kommer flere aflysninger i løbet af onsdagen.

“Vi ved ikke, hvor længe, at det bliver ved. Lige nu er vort hovedfokus at få slukket branden,” siger lufthavnschef Anette Sigmundstad til NRK.

Tilbudt overnatning
Den statslige lufthavnsoperatør Avinor, der driver Stavanger Lufthavn, har arrangeret bustransport fra terminalen til Atlantic Hotel, hvor de strandede passagerer bliver registreret og tilbudt overnatning.

Samtidig meddeler lufthavnen, at det er for tidligt at kunne oplyse om, hvilke køretøjer, der er blevet beskadiget ved branden og appellerer til, at rejsende venter med at kontakte lufthavnen til dette overblik er skabt.

Relaterede artikler:

Hangar-brand lukker lufthavn

Terminalbrand lukker Rom-lufthavn

Brand i Dreamliner-fly lukker London-lufthavn