British Airways Airbus A320-200 (Foto: Alf van Beem | Creative Commons 1.0)

British Airways vil flyve CO2-neutralt indenrigs

British Airways vil fra 2020 kompensere for CO2-udledninger på alle selskabets indenrigsflyvninger i Storbritannien.

Lige som flyselskabet DAT gør det herhjemme, er det store flyselskab British Airways nu også klar til at CO2-kompensere for alle selskabets indenrigsflyvninger.

Fra januar 2020 bliver British Airways således det første britiske flyselskab, der kompenserer for kulstofemissioner på alle sine flyvninger i Storbritannien. Det sker ved, at British Airways investerer i kulstofreducerende projekter i et omfang, som svarer til CO2-udledningen fra selskabets indenrigsflyvninger og på den måde gør indenrigsflyvningerne CO2-neutrale.

British Airways vil gennem initiativet investere i såkaldte Verified Carbon Standard-projekter over hele verden inden for områder som vedvarende energi, beskyttelse af regnskove og genplantningsprogrammer.

75 flyvninger om dagen
British Airways flyver op til 75 gange om dagen mellem London og 10 britiske destinationer – Manchester, Leeds, Newcastle, Isle of Man, Edinburgh, Glasgow, Aberdeen, Belfast City, Inverness og Jersey. Selskabets indenrigsflyvninger medfører udledning af omkring 400.000 ton C02 om året.

“British Airways er fast besluttet på at spille sin rolle for at reducere luftfartens CO2-emissioner. For at løse et sådant mangesidet spørgsmål kræves et mangesidet svar, og dette initiativ demonstrerer yderligere vores engagement i en bæredygtig fremtid,” siger British Airways’ koncernchef, Alex Cruz.

Nulemission i 2050
British Airways’ moderselskab, International Airlines Group (IAG), har – som den første flyselskabskoncern på verdensplan – forpligtet sig til at opnå nul kulstofemissioner i 2050. IAG’s mål skal opnås gennem en række forskellige miljøinitiativer, herunder en investering på over 400 millioner dollar (cirka 2,7 milliarder kroner) i udviklingen af ​​bæredygtige flybrændstoffer inden for de næste 20 år.

Mens passagerer på British Airways indenrigsflyvninger fremover ikke behøver at gøre noget for at udligne deres CO2-emissioner, tilbydes andre BA-passagerer, at reducere deres klimapåvirkning ved hjælp af British Airways’ CO2-kompensationsværktøj.

Værktøjet giver kunderne mulighed for at beregne deres emissioner og derefter investere i kulstofreduktionsprojekter rundt om i verden, heriblandt projekter med skovbrug eller vedvarende energi i Peru, Sudan og Cambodia.

 

Relaterede artikler:

Flyselskaber vil offentliggøre CO2-statistikker

DAT gør indenrigsflyvninger CO2-neutrale

Københavns Lufthavn bliver CO2-neutral i år