Britiske Virgin Atlantic Cargo åbner 3. august 2022 en fragtrute til Billund Lufthavn. Foto: Virgin Atlantic

Britisk flyselskab åbner fragtrute til Billund Lufthavn

Billund Lufthavn kan 3. august byde velkommen til et nyt flyselskab, når Virgin Atlantic Cargo åbner en fragtrute til London. ’Et resultat af godt ruteudviklingsarbejde’, siger lufthavnens direktør.

Endnu et flyselskab har besluttet at sende fragtfly til Billund Lufthavn.

Den vestdanske lufthavn kan således snart tage imod fly fra Virgin Atlantic Cargo, der 3. august 2022 åbner en ny fragtflyrute mellem London Heathrow og Billund Lufthavn.

Virgin Atlantic er det næststørste flyselskab i den enorme Heathrow-lufthavn, hvor der flyves passagerer og luftfragt til 30 destinationer i hele verden. Selskabet har en succesrig, ren fragtrute mellem Bruxelles og London, men der har været kapacitet til mere. Og dét kan Billund nu drage fordel af.

”Som et resultat af et godt stykke ruteudviklingsarbejde og flotte præstationer i vores cargocenter bliver Billund Lufthavn endnu en gang valgt til af en luftfragtsoperatør. Virgin Atlantic Cargo er et stort, anerkendt flyselskab, der kommer til at understøtte dansk eksport. Vi glæder os til at byde dem velkommen,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Tre ugentlige flyvninger med A321F
Virgin Atlantic Cargo vil i det nuværende sommertrafikprogram flyve tre gange om ugen – onsdag, fredag og lørdag – til Billund Lufthavn med en Airbus A321F, der opereres af det britiske selskab Titan Airways. Kapaciteten er på 28 ton luftfragt per afgang. Virgin ser frem til at lande i Danmarks næststørste lufthavn.

”Vi er meget begejstrede for at bringe denne nye dedikerede ’all-cargo’-service, der forbinder vores kunder i Billund og den bredere skandinaviske region med Virgin Atlantics omfattende rutenetværk via London Heathrow. Vi vil gå efter det farmaceutiske marked og bil- og letfordærvelige laster både til USA, Afrika, Israel og det indiske subkontinent,” siger Steve Buckerfield, direktør for fragtsalg hos Virgin Atlantic Cargo.

HWF er den virksomhed, der repræsenterer Virgin Atlantic Cargo i Danmark. Herfra er der begejstring over, at det bliver muligt at flyve fragten ud af landet.

”I dag kører vi luftfragt fra både Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn til London Heathrow, hvor det bliver fløjet ud fra. Nu kan vi skære to-tre dage af ankomsterne på slutdestinationerne med den sædvanlige pålidelige service – nu med ekspres-service,” forklarer Nicolaj Mariegaard, direktør for HWF i Danmark.

Fra lastbiler over i fragtfly
Listen af fragtflyselskaber i Billund Lufthavn er dermed udvidet med ankomsten af Virgin Atlantic Cargo. I forvejen har lufthavnen fragtruter med Bluebird NORDIC, DHL, TNT/Fedex samt Turkish Airlines Cargo.

I begyndelsen af 2022 begyndte Blubird NORDIC at flyve til Billund Lufthavn, der fem gange om ugen opererer mellem Keflavik-Billund-Köln. Bluebird-flyvningerne er i samarbejde med det amerikanske kurérselskab UPS, der har kapacitet på Boeing 737-flyene.

Ifølge Billund Lufthavn kommer Virgin Atlantic Cargo primært til at dække det amerikanske marked med flyruter via London Heathrow. En del af den fragt, der i dag bliver fragtet fra Billund Lufthavn på lastbiler til de europæiske hubs, vil i stedet blive lastet på Virgin-flyene. Dette passer perfekt ind i lufthavnens strategi, lyder det.

”Den danske eksportindustri får med Virgin Atlantic Cargo mere direkte forbindelser til blandt andet USA med deres luftfragt, og det skaber værdi for dansk industri. Det er vores ambitioner at flytte mere og mere luftfragt fra lastbilerne op i flyene, og det kommer Virgin Atlantic Cargo til at understøtte,” siger Jan Hessellund.

Stor interesse for Billund Lufthavn
Udviklingen i luftfragt har i de senere år fået en stigende opmærksomhed i Billund Lufthavn, da der ligger stort vækstpotentiale på dette felt. Ambitionerne for Billund Airport City bliver holdt oppe, og lufthavnen har fuld gang i ansættelse af nye medarbejdere.

”Der er enorm interesse i at etablere sig i Billund Lufthavn. Vi er kommet godt fra land – også med ansættelsen af en udviklingsdirektør med fokus på Airport City. Vi er også i fuld gang med rekrutteringen, og her kan vi også godt tiltrække medarbejdere. Så det er jo fantastisk,” fortæller Jan Hessellund.

I slutningen af efteråret 2022 indleder Maersk Air Cargo operation i Billund Lufthavn, og lufthavnen har tilsyneladende dialog med flere andre flyselskaber og virksomheder relateret til luftfragt, lød det i begyndelsen af juli fra lufthavnen.

Billund Lufthavn havde i juni i alt 6.435 ton luftfragt ud og ind af lufthavnen. Dette var dog 2,4 procent mindre sammenlignet med rekordmåneden juni sidste år. Importen faldt mest, da der ikke i samme omfang var behov for at flyve værnemidler og testudstyr til Danmark.

 

Relaterede artikler:

Over 13.000 passagerer om dagen i Billund Lufthavn

Nyt Maersk Air Cargo får europæisk hub i Billund

Nyt år, nyt flyselskab med fast fragtrute i Billund Lufthavn