Flyselskaber på forpladsen i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Over 13.000 passagerer om dagen i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn satte i juni både måneds- og kvartalsrekord. I alt 403.060 passagerer rejste gennem lufthavnen, hvilket var 7,5 procent flere end i juni 2019. Kvartalsvæksten var på 5,6 procent.

Rejselysten blandt vestdanskere synes ustoppelig i øjeblikket, hvilket passagerudviklingen i Billund Lufthavn er et meget tydeligt bevis på. I juni blev der registreret 403.060 rejsende fra og til lufthavnen, og det var en vækst på 7,5 procent i forhold til samme måned i 2019. Det svarer til gennemsnitligt 13.435 passagerer om dagen.

I hele andet kvartal har aktiviteten også været særdeles høj, idet 1.086.833 passagerer benyttede lufthavnen, og det var 5,6 procent flere end samme kvartal i 2019. Dermed blev der sat både juni-rekord og kvartalsrekord i den internationale vestdanske lufthavn.

Som ventet var der høj rejseaktivitet hos de ferierejsende, men lufthavnen afslører også, at hub-ruterne til Amsterdam, Frankfurt, München og Paris havde et højt passagerniveau, hvilket vidner om, at erhvervslivet også er vendt tilbage i flyene.

“Billund Lufthavn er den foretrukne erhvervslufthavn i Vestdanmark, hvor vi på grund af vores centrale placering er gateway for erhvervslivet fra nord for Aarhus til Holstebro og Esbjerg, til Aabenraa og Odense – og alt herimellem. Vi ligger lige i smørhullet af hele det innovative Produktionsdanmark, som stadig har behov for at rejse for at installere, montere og sælge produkterm” siger lufthavnens administrerende direktør Jan Hessellund.

Lufthavnen tilbyder nu rejser til 120 destinationer, og de seneste 12 måneder er der åbnet i alt 37 nye ruter.

Venter på Maersk Air Cargo
Gennem mange år har der været et naturligt og stærkt fokus på passagerudviklingen i Billund Lufthavn, men luftfragten har de seneste par år fået en stadig stigende opmærksomhed, da der også på dette område ligger et stort vækstpotentiale.

Der blev i juni transporteret 6.435 tons luftfragt ud og ind af Billund, hvilket dog var 2,4 procent mindre i forhold til juni sidste år der var rekordmåned. Det var dog importen, der faldt mest, da behovet for at flyve værnemidler og testudstyr til Danmark ikke var det samme som i juni 2021.

Det er dog værd at notere sig, at der var fremgang på de faste kurerfly hos DHL, TNT og UPS, mens også Turkish Airines Cargo kunne notere sig for en fremgang. Men potentialet vil først for alvor kunne indfries mod årets slutning, når Maersk Air Cargo starter op.

“Vi fastholder et højt niveau hver dag i vores luftfragtoperationer, og vores høje niveau bliver gengældt med endnu mere fragt og nye samarbejdspartnere. Det er fantastisk, og der kommer endnu mere vækst – især når Mærsk Air Cargo starter deres operation op sidst på efteråret. Herudover har vi dialoger med nye flyselskaber og virksomheder relateret til luftfragt, der er interesseret i at komme til Billund Airport City,” 

 

Relaterede artikler:

Ny passagerrekord i Billund Lufthavn

Nyt Maersk Air Cargo får europæisk hub i Billund

Næsten fire ud af fem passagerer tilbage i Billund