Bruxelles Lufthavn overtog titel fra CPH

Lufthavnen i Bruxelles blev kåret som verdensmester i ruteudvikling ved den globale rutekonference i Chicago. Den hæder har det seneste år tilhørt Københavns Lufthavn.

Sidste år i oktober blev Københavns Lufthavn kåret som verdens bedste lufthavn i ruteudvikling ved World Routes i Las Vegas. Præstationen blev gentaget i april i år ved Routes Europe, hvor det blev til et europamesterskab.

Men nu er titelhøsten midlertidigt stoppet. Ved årets World Routes i Chicago blev Bruxelles Lufthavn i går kåret som verdens bedste til ruteudvikling, mens Københavns Lufthavn måtte se sig henvist til at være “highly recommended“ i kategorien 20 – 50 mio. passagerer. Denne kategori blev i øvrigt vundet af Dublin Lufthavn.

At titlen ved årets prisuddeling skulle hjem til Bruxelles, kom tilsyneladende bag på repræsentanterne fra den belgiske hovedstadslufthavn.

“Det var en stor overraskelse. Efter at have vundet i Abu Dhabi i 2012 og derefter at være ‘highly recommended’ i Las Vegas sidste år, troede vi simpelthen ikke, at vi kunne genvinde denne titel. Det har været et stærkt år for Bruxelles Lufthavn, og teamet har arbejdet hårdt for at sikre, at vi hjælper vores partnere hos flyselskaberne, hvad enten det er små regionale operatører, mellemstore operatører samt langdistanceflyselskaberne,“ sagde Leon Verhallen, der er Head of Aviation hos Bruxelles Lufthavn efter prisuddelingen.

Københavns Lufthavn tidligere salgs- og markedsdirektør Carsten Nørland indtrådte tidligere på året i bestyrelsen for Brussels Airport Company, der driver Bruxelles Lufthavn. Sidste år var han på scenen i Las Vegas for at modtage prisen sammen med sine kolleger fra CPH, men i året kan han som bestyrelsesmedlem glæde sig over, at prisen er gået til Bruxelles.

Rekordår
Bruxelles Lufthavn har haft en bemærkelsesværdig vækst i 2014. Det er blandt andet sket gennem en aftale med Ryanair, der har etableret en base i lufthavnen. Samtidig åbnede Emirates tidligere på måneden en rute fra Dubai.

Lufthavnen i den belgiske hovedstad har slået en masse rekorder det meste af året. Eksempelvis havde Bruxelles Lufthavn den bedste sommer nogensinde med samlet 4,7 mio. passagerer i juli og august.

År til dato har 14,6 mio. passagerer rejst gennem lufthavnen, hvilket svarer til en stigning på 13,4 procent. Det er 1,7 mio. flere passagerer end året før.

Bruxelles Lufthavn er dog ikke en decideret transferlufthavn, idet blot 15 procent af de afrejsende passagerer er ankommet med et andet fly. Til sammenligning har Københavns Lufthavn en transferandel på 25 procent, mens Amsterdam-Schipol ligger helt oppe på 42 procent.