En Boeing 777-300ER fra Hongkong-flyselskabet Cathay Pacific. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Cathay lukker midlertidigt seks internationale ruter

Cathay Pacific Airways indstiller foreløbigt seks ruter til internationale destinationer. I samme ombæring ser Hong Kong-selskabet sig nødt til at sende 25.000 ansatte på orlov uden løn.

Krisen kradser i Cathay Pacific Airways, der siden sommeren 2019 har kæmpet med forskellige udfordringer.

Flyselskabet blev først og fremmest alvorligt ramt, da bystaten Hong Kong blev udsat for flere måneders voldelige demonstrationer. Det førte til, at efterspørgslen på flyrejer til Hong Kong faldt, samtidig med at den internationale lufthavn eksempelvis blev spærret af demonstranterne i en periode.

Næste udfordring for Hong Kong-selskabet kom, da den dødelige coronavirus brød ud i den kinesiske Hubei-provins. Smittespredningen tog fart i begyndelsen af 2020, og visse flyselskaber valgte at indstille flyvninger til Hong Kong, hvor der også er konstateret flere døde og smittede personer i løbet af februar.

Flyvninger til Europa indstilles
Den seneste udfordring med coronavirussen betyder nu, at Cathay Pacific Airways har besluttet at lukke for billetbestilling til en række ruter med afgang i en periode i løbet af to måneder i begyndelsen af det kommende sommertrafikprogram – nærmere præcis fra den 29. marts til 31. maj 2020. Nogle ruter lukkes begge måneder, mens andre kun lukker i maj. Det skriver Routes Online.

Der er tale om ruterne fra Hong Kong til seks internationale destinationer: Barcelona (fire ugentlige afgange), London Gatwick (én daglig), Malé (fire ugentlige), Milan Malpensa (én daglig), Rom (fire ugentlige) samt Tel Aviv (én daglig).

Herudover har Cathay Pacific reduceret frekvenserne på andre internationale ruter og i samme tomåneders periode – herunder fra Hong Kong til Brisbane, Johannesburg, Melbourne, Paris Charles de Gaulle, Perth samt Sydney.

Cathay Pacific har desuden både lukket og reduceret frekvenser på en længere række regionale ruter, skriver Routes Online.

25.000 ansatte på ulønnet orlov
Cathay Pacific Airways og datterselskaberne Cathay Dragon og HK Express har – som følge af den faldende efterspørgsel – reduceret deres ugentlige kapacitet med drastiske 40 procent, hvilket svarer til annullering af over 60 procent af deres ruteflyvninger – herunder de fleste kinesiske fastlandsflyvninger. Det skriver South China Morning Post.

Mange af de Cathay Pacific-medarbejdere, der pt. er i overskud, har frivilligt indvilliget i at tage ulønnet orlov midt under flyselskabets akutte coronavirus-krise. Cirka 25.000 ansatte – omkring 75 procent af selskabet samlede arbejdsstyrke – deltager i en orlovsordning.

Koncernchef i Cathay Pacific, Augustus Tang Kin-wing, oplyser, at mange frontlinemedarbejdere og medarbejdere fra hovedkontoret har tilmeldt sig ordningen om ulønnet orlov. Cirka to tredjedele af flyselskabets 3.800 besætningsmedlemmer har frivilligt valgt at tage orlov.

”Vores forretningsudfordringer forbliver akutte. Men til de af jer, der har accepteret denne specielle orlovsordning: tak for uselvisk at yde jeres eget bidrag for at hjælpe os med at prøve at redde denne storm af,” siger Augustus Tang Kin-wing ifølge South China Morning Post.

Cathay Pacific har i første omgang anmodet sine ansatte om at tage op til tre ugers ulønnet orlov, mens Hong Kong-selskabet løbende vil evaluere coronasituationen og selskabets aldeles hårdt trængte økonomi.

 

Relaterede artikler:

Cathay Pacific vil fjerne 30 procent af kapaciteten

Asiatiske flyselskaber i akutte problemer

Coronavirus kan koste flyselskaber mere end SARS