Et Airbus A350-fly fra Cathay Pacific. Foto: Clément Gruin / Wikimedia Commons.

Cathay Pacific vil fjerne 30 procent af kapaciteten

Cathay Pacific Airways reducerer sædekapaciteten kraftigt de kommende måneder som følge af coronavirus-krisen. Alle medarbejdere anmodes om at tage orlov.

Den internationale sundhedskrise, som udbruddet af coronavirus i Kina har medført, kan få økonomiske konsekvenser for flyselskaber i hele verden.

Sundhedskrisen har dog større konsekvenser for nogle flyselskaber end andre, og et af de selskaber, der ser ud til at blive allerhårdest ramt er Hongkong-selskabet Cathay Pacific Airways.

Cathay Pacific Airways planlægger som følge af coronavirus-udbruddet på kort sigt at reducere selskabets globale sædekapacitet med 30 procent, mens sædekapaciteten på ruterne til Kina vil blive reduceret med hele 90 procent. Det skriver selskabets koncernchef Augustus Tang i en intern besked til medarbejderne, som nyhedsbureauet Reuters har set.

Ifølge en officiel meddelelse på Cathay Pacific Airways hjemmeside vil selskabet reducere kapaciteten på flyvninger til og fra Kina med 50 procent i perioden fra 30. januar til marts 2020.

Midt i højsæson
Sundhedskrisen i Kina rammer midt under det kinesiske nytår, som traditionelt er en af de perioder, hvor kineserne rejser allermest, men nu bliver kineserne i stedet i stor stil hjemme, ligesom rejsende fra andre lande undlader at rejse til Hongkong og Kina i lyset af coronavirus-udbruddet.

Cathay Pacific Airways trafik har i forvejen været negativt påvirket af de uroligheder og voldelige demonstrationer, som udspandt sig i Hongkong sidste år.

Som en følge af situationen med coronavirus har Cathay Pacific anmodet alle selskabets 27.000 medarbejdere om at tage tre ugers ubetalt orlov i løbet af de kommende måneder.

”Jeg appellerer til hver eneste en af jer om at hjælpe,” sagde Augustus Tang i en båndoptaget videooptagelse til medarbejderne, skriver Hongkong-mediet South China Morning Post. Koncernchefen tilføjede, at den situation, flyselskabet står overfor, er lige så alvorlig som den globale finanskrise i 2009.

Over 20 ruter til Kina
Cathay Pacific Airways flyver til over 20 destinationer i Kina og over 40 destinationer i Asien. Selskabet har også en lang række langdistanceruter og flyver blandt andet til Amsterdam, Bruxelles, Paris, Frankfurt, London, Manchester, Dublin, Zürich, Milano, Rom, Madrid, Barcelona, London og Manchester samt til en række destinationer i USA og Australien.

Cathay Pacific Airways fløj i sommeren 2018 også mellem Hongkong og København, men opgav ruten efter blot et halvt års drift.

 

Relaterede artikler:

Op imod 25.000 SAS-passagerer ramt af Kina-aflysninger

Coronavirus: Qatar aflyser – Emirates flyver videre

Hong Kong-krise koster Cathay-topchefer jobbet