Charterarrangører til kunder: I er beskyttede

De store charterarrangører forsøger at berolige kunderne forud for en eventuel SAS-konkurs. Hos Apollo står SAS for 90 procent af flyvningerne.

Det er ikke kun rejsende med rutefly, som kan blive berørt, hvis SAS en dag pludselig stopper med at flyve. Selskabets fly er nemlig også beskæftiget med at transportere charterrejsende. Og uroen omkring SAS’ fremtid får nu charterarrangøren Apollo til at gå ud og berolige eventuelle rejsende, som måtte være bekymrede for deres rejse sydpå. 90 procent af Apollos feriegæster flyver nemlig på ferie med SAS.

Rejseselskabet er fortrøstningsfuldt i forhold til, at SAS klarer skærene, men naturligvis arbejdes der med alternative planer.

”Vi er fortrøstningsfulde i forhold til, at SAS nok skal klare skærene, selvom situationen er alvorlig. Det er dog vigtigt i denne situation at understrege, at vores indbookede kunder i en situation som denne beskyttes af pakkerejseloven. Det indebærer, at de holdes skadesløse i det tilfælde, at en underleverandør ikke kan levere sin ydelse. Enten tilbydes kunderne et tilsvarende alternativ for fly, og ellers betales pengene for rejsen retur,” konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Kuoni Nordic, som dækker over Apollo i Danmark, Sverige, Norge og Finland, har netop for en måned siden indgået en ny millionaftale med SAS, som går på, at SAS skal flyve en stor andel af Apollos rejsende på ferie denne vinter. Aftalen mellem SAS og Apollo omfatter over 900 flyvninger med afgang fra internationale og regionale lufthavne i Danmark, Sverige og Norge.

Max to procent
Hos de to andre store charterarrangører, Spies og Star Tour, giver udviklingen i SAS knap så svedige håndflader. Her er brugen af SAS-fly nemlig begrænset.

”Maksimalt to procent af Spies’ op mod 300.000 årlige gæster flyver med SAS, da vi med Thomas Cook Airlines har vores eget flyselskab. Der er dog en del højsæsonflyvninger med SAS til blandt andet Antalya. Og så bruger vi SAS til en del af de ca. 35.000 individuelle rejser, som Spies Special sælger,” forklarer kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

”Kun omkring 8.000 af vores gæster rejser med SAS i løbet af et år. 95 procent af vores trafik afvikles med Jet Time og vores koncernflyselskab Tui fly Nordic,” siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Danskerne er glade for at flyve med SAS på ferie. SAS har netop i de årligt tilbagevendende Danish Travel Awards vundet prisen for at være danskernes foretrukne charterrejseflyselskab anno 2012.