Airbus A380-800 fra Hifly letter fra Københavns Lufthavn. (Foto: Kenneth Maigaard)

Chartergæster med A380 fra København

Spies og Thomas Cook Airlines har onsdag chartret en Airbus A380 til at flyve chartergæster fra København til Larnaca.

Nordiske chartergæster vil for første gang nogensinde skulle flyve på charterrejse i megajumboen Airbus A380. Flyet, der tilhører den portugisiske wetlease-operatør Hifly, er blevet chartret af Thomas Cook Airlines Scandinavia til at bringe chartergæster fra København til Larnaca på Cypern.

Det er 212 chartergæster, der oprindeligt skulle have været med Thomas Cook Airlines Scandinavia til Larnaca, der nu får sig en særlig oplevelse. Det er en af følgevirkningerne efter, at det danske charterflyselskab valgte at hente strandede gæster hjem fra Rhodos og dermed forsinke udrejsen for andre gæster fra Danmark.

Men nu skulle det være ganske vist. Onsdag kl. 20.15 skal Hifly på vegne af Thomas Cook Airlines Scandinavia med rutenummer DK1102 flyve feriehungrede Spies-gæster fra København til Larnaca. Tidligere var det planen, at flyet skulle afgå kl. 13.00, men en ny tid er blevet bekræftet.

Det bliver en flyvetur med god plads ombord. Det store passagerfly er indrettet med plads til 471 passagerer i en treklasses konfiguration. Der er plads til 399 passagerer på Economy Class, 60 på Business Class, mens der er en særlig First Class-sektion med 12 eksklusive sæder.

“Det har været vigtigt at finde en løsning for vores kunder. Vi har ligget vandret for at finde et fly, og en Airbus A380 var den eneste mulighed. Men vi lader ikke økonomien bestemme, når det gælder vores kunder,” siger kommunikationschef Lisbeth Nedergaard fra Thomas Cook Airlines Scandinavia til CHECK-IN.dk.

Første kommercielle kunde
Airbus A380-flyet blev leveret til Hifly den 4. juli og har tidligere været beskæftiget 10 år hos Singapore Airlines. Flyet med registreringen 9H-MIP er udsmykket med den særlige “Save the Coral Reef” bemaling.

Thomas Cook Airlines Scandinavia bliver samtidig den første kommercielle kunde til flyet. Fra den 1. august har et endnu unavngivent europæisk flyselskab wetleaset A380´eren for en længere periode. Her peger kilder i branchen på enten Virgin Atlantic eller eventuelt Norwegian.

Også flyvning fra Oslo
Hifly-flyet ankom til CPH kl. 04.11 natten til onsdag, hvorefter besætningen har brug for den krævede hviletid, inden flyvningen til Larnaca kan finde sted. Flyet returnerer efter planen fra Larnaca med svenske gæster, men da Stockholm-Arlanda lufthavnen ikke i øjeblikket har mulighed for at tage imod A380´eren – trods den nye gate F66 med tre jetbroer – så flyves der i stedet tilbage til København, hvorefter passagerene flyves videre til Stockholm i to mindre fly.

Det bliver en Airbus A321 fra Thomas Cook Airlines Scandinavia og en Airbus A320 fra Danish Air Transport, der torsdag morgen kl. 07.30 vil bringe de svenske gæster tilbage til Stockholm efter flyveturen med A380´eren fra Larnaca til København.

Torsdag skal Hifly´s A380 på vingerne igen for Thomas Cook Airlines Scandinavia. Denne gang bliver det på en rotation fra Oslo til Palma de Mallorca med gæster fra Ving.

 

Relaterede artikler:

HiFly lander første kunde til A380

Farnborough – dag 4: Så kom A380eren alligevel

Fjerde europæiske flyselskab får A380