Cimber-chefer i nye jobs

Mere end 450 ansatte i Cimber Sterling stod uden job efter flyselskabets konkurs i maj måned. En del af disse leder stadig efter et nyt job, men vi har fundet frem til chefer og andre nøglemedarbejdere fra den kommercielle afdeling, der i dag har fået nye udfordringer i og udenfor branchen.

Spørger man tidligere Cimber Sterling-ansatte, hvad de lavede om morgenen torsdag den 3. maj, står det glasklart i hukommelsen.

Det var netop denne morgen, hvor Cimber Sterlings ledelse kl. 06.30 måtte indgive en konkursbegæring til retten i Sønderborg, da det ukrainsk-kontrollerede Mansvell Enterprises havde trukket den finansielle opbakning til flyselskabet tilbage.

Det lykkedes sidenhen kurator at sikre 114 stillinger i det nyetablerede Cimber A/S, mens omkring 80 ansatte kunne fortsætte beskæftigelsen i Cimber Air Data og Cimber Air Maintenance Center, der blev overtaget af Skyways Technics, der i øvrigt i dag har personkredsen bag Mansvell Enterprises som ejere.

Tilbage stod omkring 450 flyvendeog administrative medarbejdere uden job. Mange dygtige medarbejdere fra Cimber Sterling er stadig ledige på jobmarkedet, menen række chefer og mellemledere fra den kommercielle afdeling har relativt hurtigt sikret sig nye udfordringer, dog primært udenforbranchen.

Helsekost og modetøj
Cimber Sterlings tidligere Director Sales & Account Management var Morten Dahl, der er et kendt ansigt i rejse- og luftfartsbranchen. Den 15. august har han skiftet visitkortet ud, således at der nu står International Sales Manager hos modekoncernen Bestseller i Brande. Et job der givetvis indebærer en massiv rejseaktivitet, således at viden om fly- og rejsemarkedet kan bruges aktivt fremover.

En af Morten Dahls medarbejdere var Henrik Hellner, der havde en rolle som Key Account Manger. Den 1. august hedder arbejdsgiveren AirPlus, og titlen er Sales & Account Manager Nordics. AirPlus er et særligt betalingskort, der benyttes til køb af rejser hos større virksomheder.

Ansvarlig for marketingaktivitererne i Cimber Sterling var indtil konkursen Pia Haugaard. Hun har siden den 1. juni været ansat som salg- og marketingchef hos helsekost-specialisten Helsam A/S i Sønderborg.

Trekløver sikret lokal bekæftigelse
Et kendt trekløver fra den tidligere kommercielle afdeling i Cimber Sterling har sikret sig lokal beskæftigelse. Bjarne Rasmussen, der havde titel af Director Commercial Strategy and Product er den 1. august tiltrådt i transportvirksomheden KH OneStop A/S i Padborg som salgschef.

”Tiden efter Cimber Sterling har været hård, idet jeg aldrig har stået i en sådan situation før. Selve oplevelsen af konkursen samt usikkerheden har været belastende,” fortæller Bjarne Ramussen til CHECK-IN.dk.

Bjarne Rasmussen følger ligesom mange afsine tidligere kollegerstadig nyhedstrømmen fra rejse- og luftfartsbranchen og plejer detprofessionelle netværk, der er opbygget gennem tiden i Cimber Sterling.

Kollegaen Lars Borg Christensen var i Cimber Sterling ansat som Manager Sponsor & Loyalty Relations. Siden konkursen er det blevet til et tidsbegrænsetjob som speditør ved Unique Solutions A/S i Padborg, men den 15. august er arbejdspladsen henlagt til Harrislee i Tyskland, hvorder er taget hul på en projektstilling hos Fleggaard Leasing GmbH.

Også Jan Jørgensen er i nytjob. Før konkursen var han Manager Online Strategy & Partners, men kan nu skrive projektleder marketing & kommunikation på visitkortet i sinnye beskæftigelse hos Sydbank i Aabenraa.

Få bliver i branchen
Kun ganske få administrative medarbejdere fra det tidligere Cimber Sterlinghar fået beskæftigelse indenfor branchen udover de medarbejdere, der gennem virksomhedsoverdragelser er kommet over i de fortsættende selskaber.

En afde heldige, der er blevet indenfor branchen,er Jan Werling, der hos Cimber Sterling var Network Planner. I dag er tilværelsen i Sønderborg skiftet ud med ørkenemiratet Dubai, hvor et job som Route Planning Manager hos lavprisflyselskabet Flydubai er sikret.