Cimber-forhandlinger trækker ud

Den danske rejse- og luftfartsbranche venter med spænding på, at der kommer “hvid røg op af skorstenen“ hos Cimber Sterling, hvilket vil kunne indikere, at selskabet er nået til enighed i drøftelserne med Mansvell Enterprises. Men indtil videre har der kun været tavshed fra selskabet.

Når der skal vælges nyt overhoved for den katolske kirke samles kardinalerne i det Det Sixtinske Kapel i Rom til afstemning. Hvid røg op af kapellets skorsten fra afbrænding af stemmesedlerne forkynder en afgørelse, ellers kommer der kunsort røg.

I øjeblikket venter rejse- og luftfartsbranchen på, at der kommer hvid røg op af skorstenen hos Cimber Sterling. Her er det dog ikke et pavevalg, der er på agendaen, men i stedet enighed om vilkårene for en tegningsaftale med Mansvell Enterprises, der vil skabe Nordens største regionale flyselskab med afsætning i Cimber Sterling og selskabets børsplatform.

Mansvell Enterprises, der står bag svenske Skyways, vilifølge en ikke-bindende aftale indgået den 16. junitegne 110 millioner aktier i det danske luftfartsselskab til en pris på 1,50 per aktie, hvilket svarer til et kapitalindskud på 165 milloner kroner.

Forhandlingerne med Mansvell Enterprises er trukket ud, således at det har været nødvendigt for Cimber Sterling at udskyde offentliggørelsen af årsregnskabet med 10 dage til fredag den 8. juli kl. 11.00. Men denne dato var baseret på, at Cimber Sterling opnåede enighed om en bindende tegningsaftale inden den 30. juni 2011.

Dette er tilsyneladende ikke sket endnu, da der endnu ikke er udsendt en selskabsmeddelelse. Herudover må det også antages, at der stadig er gang i forhandlingerne. I modsat fald ville Cimber Sterling have været nødsaget til at udsende en fondsbørsmeddelelse, hvis forhandlingerne var strandet.

At forhandlingerne trækker ud, slider hårdt på Cimber Sterlings renommé i markedet. Siden den 1. december 2009 har det hårdt plagede danske flyselskab haft i alt fem nedjusteringer. Og gang på gang har selskabet ikke været i stand til at indfri de kommercielle og økonomiske mål, der har været meldt ud til offentligheden.

Cimber Sterling har brug for at komme med en positiv melding senest i løbet af torsdagen. Ellers forventes det, atnervøsiteten vil begynde at brede sig hos selskabetsinvestorer, kunder og leverandører.