Cimber i strategisk samarbejde med AeroSvit

Cimber Sterling har netop indgået et strategisk og kommercielt samarbejde med AeroSvit Airlines, der kontrolleres af Cimbers nye ukrainske ejer. Samarbejdet træder i kraft allerede per 1. august.

Lige siden Cimber Sterling den 6. juli indgik den livsvigtige aftale om ny kapital fra Mansvell Enterprises, har det været ventet, at selskabet vil melde ud om sin fremtidige strategi.

Et skridt på vejen ses nu, hvorCimber Sterling har indgået et strategisk og kommercielt samarbejde med AeroSvit Airlines.

Det nye samarbejde træder i kraft allerede per1. august og betyder, at Cimber Sterling og AeroSvit Airlines’ fælles kunder vil kunne rejse på ét samlet Cimber Sterling- eller AeroSvit Airlines-rejsedokument.

Dermed vil de rejsende fremover kunne nyde godt af begge selskabers rutenet af mere end 110 flyruter i og uden for Europa.

“Dette er en aftale, som vi har arbejdet på i længere tid, og det er glædeligt, at vi nu kan offentliggøre dette nye samarbejde, som fremadrettet kan tilbyde gennemgående check-in af vores fælles kunder og deres bagage, når de rejser mellem Skandinavien og Ukraine – og endda videre ud i verden på Aerosvit Airlines’ omfattende rutenet,“ udtaler Stefan Vilner, der erKommerciel Direktør i Cimber Sterling.

Samarbejdet vil også betyde gode flyforbindelser for passagerer, som ønsker at flyve mellem Skandinavien og fjernøstlige destinationer som Bangkok, Delhi og Ho Chi Minh via Kiev.

Efter en lang periode med stor usikkerhed omkring selskabets overlevelsesmuligheder og et årregnskab, der måtte udskydes, indgik Cimber Sterling Gorup A/S for to uger siden den bindende aftale med Mansvell Enterprises Ltd. Ifølge aftalen køber Mansvell-selskabet 110 millioner aktier i Cimber Sterlingtil en pris af 165 millioner kroner. Dermed får den ny ejer en majoritetsandel på 70 % i Cinber Sterling.

Det er den ukrainske oligark, Igor Kolomoysky, der nu er godt i gang med atoptimere sine skandinaviske investeringer indenfor luftfart. I forrige uge indgikAeroSvit netop et tæt samarbejde med svenske Skyways, der ogsåkontrollere af den ukrainske milliardær.Hensigten er blandt andet at føde passagerer fra Skandinavien ind til det ukrainske selskabs trafikknudepunkt i Kiev.

Med Cimber Sterlings nye samarbejde med AeorSvit tyder meget på, at den ukrainske rigmand allerede er ved at skabe synergi mellem sine investeringer indenfor luftfarten.