Cimber Sterling fik børsbank

En nedjustering kun 16 dage efter børsintroduktionen faldt ikke i god jord hos investorerne. Cimber Sterling mistede yderligere 32 % af selskabets værdi på blot én dag.

“Kraftig vækst i et konkurrencepræget marked“ var overskriften for gårsdagens halvårsmeddelelse fra Cimber Sterling. En halvårsmeddelelse, der omfatter perioden fra 1. maj 2009 til 30. oktober 2009.

Det var ikke så meget halvårsresultatet, der fik investorerne til at spærre øjnene på. Men det faktum, at Cimber Sterling allerede måtte nedjustere forventningerne til hele regnskabsåret 2009/10. En nedjustering, der påvirker omsætningen med ca. 50 mio. kr. og EBIT (nettoresultat før renter og skat) med et sted mellem 20 og 50 mio. kr.

Cimber Sterling angiver som årsagenen turbulent markedssituation i november og december, der giver et ekstra pres på omsætningen, ligesom selskabet anfører, at den generelle markedsudvikling fortsat er usikker.

Samtidig fremrykker Cimber Sterling tidspunktet for Jacob Krogsgaards indtræden som CEO, idet det er blevet besluttet, at nuværende CEO Jørgen Nielsen allerede forlader sin position ved årsskiftet for at overtage ansvaret for selskabets forretningsudvikling.

Cimber Børsen

Gårsdagens udmelding medførte kontant afregning til Cimber Sterling-aktien. Fra en åbningskurs på 9,40 lukkede selskabet i 6,35 efter et fald på op imod32 %. På et tidspunkt var kursen helt nede i 6,10.

Aktierne blev oprindeligt forsøgt solgt til mellem 20 og 24 kr. pr. stk. Herefter valgte selskabet midt i emissions-processen at nedsætte prisen pr. aktie til et niveau mellem 10 og 13 kr. Aktierne blev slutteligt afregnet til en udbudspris af 10 kr. pr. stk. Denne pris er der nu reduceret med næsten 37 % siden børsintroduktionen den 1. december.

Det markante kursfald siden børsnoteringen har samlet kostet Cimber Sterling-aktionærerne i omegnen af 165 mio. kroner – heraf alene familieselskaberne ca. 65 mio. kr. Selskabet havde ved lukningen af gårsdagens handel en samlet børsværdi på kun 288 mio. kr.