Cimber Sterling – nu med gebyrer for bagage og måltider

Cimber Sterling springer nu ud som ægte lavprisflyselskab. Fremover skal kunderne betale for indchecket bagage samt for mad og drikke på udenrigsruterne.

Ny prispolitik for servering og bagage indføres hos Cimber Sterling i denne uge. Dermed markerer luftfartsselskabet, at det samtidig er blevet et rendyrket netværks-lavprisflyselskab.

Fra den 12. februar skal rejsende med Cimber Sterling betale for servering ved udenrigsflyvninger. Serveringer på indenrigsflyvninger vil helt blive sløjfet. Hidtil har man på indenrigsflyvninger kunnet nyde en kop kaffe/te, vand, juice samt et stykke chokolade. Samtidig med indførelsen af de nye serveringsreglerhar Cimber Sterling valgt at outsource leverancerne til en professionel leverandør, hvorfor menukortet samtidig får en opgradering.

Fra den 10. februar koster det 50 kr. pr. bagageenhed, hvis man ønsker at bagagen skal indcheckes. Dette har hidtil været inkluderet i billetprisen. Ifølge Cimber Sterling gælder de nye regler ved flyvninger fra og med 1. marts 2010 og vil kun omfatte priskategorierne SAVER FLEX og FLEX. Det betyder, at pristypen FULL FLEX, der typisk anvendes af forretningsrejsende, er undtaget for de nye bagageregler.

“Vores tiltag er udtryk for, at vi imødekommer et konkret ønske fra vores kunder om, at en flybillet skal være så billig som mulig. Vi synes, det er rimeligt, at vores kunder kun betaler for ydelser, de har brug for, når de rejser. Med betaling for bagage og for servering på udenrigsflyvninger indfører vi en meget enkel prissætning på tillægsydelserne for kunderne, så alle ved præcist, hvad de kan forvente sig af en flyvning med Cimber Sterling,“ forklarer administrerende direktør Jacob Krogsgaard.

Cimber Sterling forventer, at den nye prispolitik i forbindelse med bagage og servering vil have en positiv resultateffekt på 25 – 30 mio. kr. for regnskabsåret 2010/11. Selskabet understreger samtidig, at de nye tiltag er en del af de såkaldte “Odin“ og “Thor“ projekter, som blev startet op ved udgangen af 2009. Der er således ikke tale om nye indtægtsskabende tiltag, der er affødt af de generelt vanskelige markedsvilkår.